TOP

Olazábal en Montgomerie ook naar KLM Open

José Maria Olazábal en Colin Montgomerie zijn de grote publiekstrekkers in het KLM Open 2009. Toernooidirecteur Daan Slooter bevestigde de komst van de twee oud-winnaars van het KLM Open tijdens een persconferentie op de Kennemer Golf & Country Club. Het KLM Open wordt van 20 tot en met 23 augustus gespeeld op de duinbaan in Zandvoort.

Vooral de komst van Olazábal is bijzonder. De Spanjaard won het toernooi precies twintig jaar geleden. Het toernooi op de Kennemer in 1989 ging de boeken in als een historische editie. Een play-off  tussen drie spelers (behalve Olazábal, Ronan Rafferty en Roger Chapman) moest in barre weersomstandigheden de beslissing brengen. Het toernooi werd uiteindelijk pas op de negende extra hole beslist.

Naast de beroemde Spanjaard en Schot bevestigde toernooidirecteur Slooter meerdere grote namen. Darren Clarke, Niclas Fasth, Johan Edfors, Anders Hansen, Simon Dyson, David Howell, Paul McGinley, Thomas Björn, Thomas Levet, Chris Wood en Stephen Leaney zijn enkele van de groten van Europa die eind Augustus in Zandvoort aan de start verschijnen.

De Nederlanders

Een record aantal van 18 Nederlanders speelt dit jaar in het KLM Open. Joost Luiten maakt zijn rentree op de Europese Tour na acht maanden afwezigheid wegens een polsblessure. Wil Besseling, Inder van Weerelt en Taco Remkes plaatsten zich dankzij hun Europese Tourkaart. Reinier Saxton en Rolf Muntz kregen een invitatie, Saxton wegens zijn verdienstelijke prestaties in 2008 en 2009 en Muntz wegens zijn sterke spel vorig jaar in het KLM Open. Floris de Vries, Mark Reynolds en Richard Kind kwalificeerden zich via de ranglijst van de PGA Holland. Drie Nederlandse professionals plaatsten zich via de kwalificatiewedstrijd op 27 juli op het Rijk van Nijmegen: Ruben Wechgelaer, Jan Willem van Hoof, Ronald Stokman.

90ste editie KLM Open

Het KLM Open 2009, vroeger bekend als het Dutch Open, is de 90ste editie van het Internationale Open Golf Kampioenschap van Nederland. Ter gelegenheid van de 90ste editie worden de drie bekers die ooit zijn verstrekt aan de Dutch Open Kampioenen ten toongesteld in het promodorp tijdens het KLM Open.