TOP

H&M werkt samen met Angel Chen, eerste Belgische Jeans Studio en Inditex wil alleen duurzaam textiel gebruiken


H&M werkt voor het eerst samen met een Chinese designer. Verder: De eerste Belgische Jeans Studio van mannenmodelabel Jack & Jones opent vandaag in Gent en Inditex belooft in 2025 alleen nog duurzaam textiel te gebruiken. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 25 juli 2019.

Beeld: Takayuki Shimizu op Flickr.

H&M werkt voor het eerst samen met Chinese designer

Winkelketen H&M gaat een samenwerking aan met Angel Chen. Hiermee willen ze Chinees talent in de schijnwerpers zetten en de Aziatische markt aanspreken, zo schrijft Knaeck. Chen mag met de samenwerking aansluiten bij het rijtje grote designers waar de Zweedse keten eerder mee samen werkte. Onder andere Moschino, Karl Lagerfeld en Stella McCartney sloegen de handen ineen met H&M.

Angel Chen is in China een zeer bekende ontwerper met meer dan zestig verkooppunten. Ze staat bekend om haar kleurrijke collecties met Westerse en Oosterse invloeden. De capsulereeks van H&M zal bestaan uit 45 items met de focus op de Chinese vechtkunst Fung Fu. De collectie zal alleen te koop zijn in China en landen waar veel Chinezen wonen zoals Singapore en Maleisië.

Jack & Jones opent eerste Belgische ‘Jeans Studio’

Op donderdag 25 juli 2019 opent Jack & Jones in Gent de eerste Belgische ‘Jeans Studio’ van het label. Dat schrijft Retaildetail. Het zou daarnaast ook pas de tweede winkel ter wereld zijn die wordt ingericht volgens dit nieuwe concept. De Jeans Studio is een lifestylewinkel waarin denim centraal staat, maar ook andere accessoires worden verkocht: van Gentse Gin tot vintage meubelen.

Appingedam mag Bristol aan rand van stad weren

De gemeente Appingedam mag winkels aan de rand van de stad weren, zo bepaalde de Raad van State. Dat meldt Retailnews. Visser Vastgoed wil op het Woonplein een winkel van de keten Bristol vestigen, maar de gemeente ziet dat niet zitten. Die vreest dat het centrum daarmee leegloopt. Buiten het centrum wordt in het bestemmingsplan alleen detailhandel in ‘omvangrijke artikelen’ geaccepteerd, zoals meubelwinkels en bouwmarkten.

In 2025 moet al het Inditex-textiel duurzaam zijn

Inditex, het moederbedrijf van onder andere Zara en Pull & Bear, wil in 2025 alleen nog maar duurzaam textiel gebruiken. Dat kondigde de modegroep aan op de jaarlijkse algemene vergadering. De nieuwe strategie is onderdeel van twee strategische kernelementen: de digitale transformatie van het bedrijf en de transformatie naar duurzaamheid. Alle katoen, linnen en polyester die Inditex gebruikt voor haar acht labels (90 procent van alle grondstoffen die de groep gebruikt), duurzaam of gerecycled zijn. Viscose moet dat al in 2023 zijn, aldus de modegroep.