TOP

H&M lanceert milieubewuste kledinglijn: The Conscious Collection

Hennes & Maurtitz lanceert in april een nieuwe lijn: The Conscious Collection. Voor de productie van deze duurzame lijn heeft de keten gebruik gemaakt van biologisch katoen, tencel en gerecycled polyester.

The Conscious Collection is de opvolger van de op bloemen geïnspireerde Garden Collection, de duurzame collectie die H&M vorig jaar lente lanceerde. De nieuwe milieubewuste lijn heeft 69 verschillende stijlen voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor vrouwen zijn er bloesjes, tunieken, tops, volantjurken, lange draperiejurken, een witte blazer en een bandplooibroek. De mannenlijn bestaat uit een wit colbert, kraagloze overhemden, shirts, singlets, een jeans en klassieke pantalons. De collectie is uitgevoerd in wit en beigetinten. Naast kleding lanceert H&M met de Conscious Collection ook sieraden van gerecycled plastic.

H&M in 2020 alleen nog biologisch katoen
De collectie is onderdeel van het plan dat H&M in 2020 alleen nog maar biologisch katoen zal gebruiken. De Zweedse keten wil dan alleen nog gebruik wil maken van biologisch katoen, gerecycled katoen en katoen dat wordt verbouwd onder toeziend oog van Better Cotton Initiative. BCI stimuleert landbouwers om minder water en chemicaliën te gebruiken.