TOP

Hema in de verkoop

Het gaat goed met de Hema en daarom vindt investeringsmaatschappij Lion Capital het tijd worden om de succesvolle Nederlandse winkelketen in de etalage te zetten.

Investeringsmaatschappij Lion Capital, bekend van het frisdrankmerk Orangina en de schoenen van Jimmy Choo, kocht de Hema ruim drie jaar geleden van Maxeda. Dit detailhandelconcern is eigenaar van onder andere de Bijenkorf en de V&D.

Sinds de Hema in handen is van Lion, gaat het goed met de winkelketen. De omzetgroei komt onder andere door de toenemende online-verkopen en de nieuwe geïntroduceerde winkelformules, zoals de zelfstandige kiosken en de stationwinkels.

Hema blijft groeien
Inmiddels heeft Hema 530 winkels verspreid over vijf landen. “Gezien Hema’s opgeëvenaarde track record en haar uitstekende vooruitzichten, denken we dat het nu voor Lion een goed moment is om de mogelijkheden voor een exit van Hema te onderzoeken”, laat Robert Darwant van Lion Capital in een persbericht weten.

Vraagprijs
Lion Capital heeft Citigroup en RBS aangetrokken als adviseur voor dit traject. Het is nog niet bekend wat het Britse investeringsfonds voor de oer-Hollandse winkelketen wil hebben.