TOP

Hein Daanen nieuwe lector Amfi

Bij het Amsterdam Fashion Institute is Hein Daanen sinds 1 september lector op het gebied van Fashion & Technology.

Fashion & Technology is een nieuw lectoraat dat wordt gegeven bij CREATE-IT applied research, het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie. Bij CREATE-IT krijgen studenten, docenten en onderzoekers opdrachten uit de creatieve industrie en ICT sector om praktijkgericht onderzoek te doen. Daanen’s taak is om onderzoek te doen naar het samenbrengen van technologie en mode, zoals de warmtehuishouding van kleding.

Hein Daanen
Daanen is gespecialiseerd in thermofysiologie (warmtehuishouding van het menselijk lichaam) en 3D antropometrie (het vaststellen van menselijke verhoudingen) en heeft ongeveer tachtig wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Naast zijn nieuwe baan, werkt hij ook als onderzoeker bij de onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO en is hij bijzonder hoogleraar Thermofysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Daanen begon met studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam in 1978 waar hij vijf jaar heeft gestudeerd. Hier studeerde hij Human Movement Science en MSc Business Administration. Vanaf 1985 heeft hij vijf jaar gewerkt als onderzoeker bij het Leiden Universiteit Onderzoek Centrum. Hier specialiseerde hij zich in de elektrische activiteit van spieren, genaamd elektromyografie.