TOP

Amsterdam Denim Days: Blueprint [fotoserie] *

Dit weekend stonden de Amsterdam Denim Days in het teken van het jeansevent Blueprint, waar zowel modeprofessionals als consumenten hun hart konden ophalen.

Pronkstuk op Blueprint was de enorme weefmachine van de Italiaanse denimweverij Candiani die regelmatig live, en onder veel bekijks, stof produceerde.

Vervolgens konden bezoekers een 100% Made in Amsterdam gepersonaliseerde jeans laten vervaardigen door studenten van de Jean School en Amfi (Amsterdam Fashion Institute). Een mooi visitekaartje van beide mode-opleidingen. 

 

Sowieso stond deze editie van Blueprint in het teken van ambacht en het personaliseren van producten. Denham bood een repair service, waarbij jeans gerepareerd konden worden, Amsterdenim gaf denims een tan-bad, Isko ging voor een samenwerking met artiest Skulljan, wat creatief gelaserde denimitems opleverde. 

De repair-artist van Denham aan het werk. 

 

G-Star introduceerde Restored Denim, gerepareerde jeans die vanaf mei in de winkels verkrijgbaar is. 

 

De Japanse denimspecialist/ontwerper Shunji Ohashi presenteerde zijn nieuwe merk Oha, met schortjes die hij a la minute voorzag van patchwork (boro) van vintage kimonostoffen. 

 

Een inspirerend denim Amish jasje uit 1930/1940 uit het privé archief van Jason Denham van het jeansmerk Denham. De bijzondere expositie, samengesteld door denimexpert Wouter Munnichs alias Long John, toonde enkele speciale eyecatchers onder meer uit de vorige eeuw.