TOP

HBD organiseert inspiratiesessie ‘Elk talent telt’

Hoe vind ik goed personeel en hoe hou ik goed personeel vast. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) helpt winkeliers op weg met een gratis inspiratiesessie 'Elk talent telt'.

Door vergrijzing en ontgroening wordt het steeds moeilijker om goed personeel te vinden en te houden. Volgens het HBD is duurzaam personeelsbeleid de oplossing. Bij een duurzaam personeelsbeleid geldt dat elk talent telt. Want iedereen, jong, oud, man, vrouw, van verschillende culturen, met of zonder beperking, kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren.

Ondernemers moeten dat echter wel kunnen signaleren en vervolgens weten hoe ze het aan kunnen pakken. Daarom organiseert het HBD de gratis inspiratiesessie ‘Elk talent telt’. Tijdens deze sessie op 12 september in de Grolsch Veste in Enschede vertellen interessante en inspirerende sprekers over duurzaam personeelsbeleid. Vanuit hun eigen ervaring of vanuit populairwetenschappelijke hoek.

Programma

19.30 Inloop en ontvangst
20.00 Opening en welkom door avondvoorzitter drs. Danny de Vries
20.20 Presentatie ‘Diversiteit in leeftijd en MVO’ door Gülsen Yaslar, prijswinnares beste leerbedrijf bloemen- en groenbranche 2008
20.50 Inspiratielezing ‘De Toekomst van Werk’ door trendwatcher Adjiedj Bakas
21.20 Interactieve motivatieworkshop ‘Out of the box thinking’ door Yonina Productions
22.00 Afsluiting en netwerkborrel (inclusief informatiemarkt)
22.30 Einde

Pilot
De inspiratiesessie in Enschede is een pilot. Bij voldoende interesse worden verspreid over het land meer sessies georganiseerd. De inspiratiesessie ‘Elk talent telt’ in Enschede wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Enschede, Werkplein Enschede, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en de Oudstanding Group.

Aanmelden moet voor 29 augustus via ‘Elk talent telt’.