TOP

Winkeliersverenigingen tegen komst retailpark Steenwijk

Winkeliersverenigingen zijn tegen de aanleg van een retailpark Focus-U-Park langs de A32 bij Steenwijk. Samen met de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel proberen zij het plan tegen te houden.

Winkeliersverenigingen uit Meppel, Steenwijk, Wolvega, Heerenveen en Vledder zijn onder aanvoering van de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel een samenwerking gestart om de komst van het winkelcentrum tegen te houden. De verschillende partijen zullen een brandbrief naar Steenwijkerland en de provincie Overijssel sturen.

In het retailpark Focus-U-Park moet onder andere een Jumbo Foodmarkt komen. De komst van het park heeft volgens Jan Meijer van de Meppeler Handelsvereniging geen enkele meerwaarde voor de huidige ondernemers, vertelt hij op retailnews.nl. Er wordt volgens hem uitgegaan van een ruime straal rond Steenwijk om klanten te trekken. Voor nabijgelegen winkelcentra kan dit positief uitpakken, maar voor de binnenstad van Meppel betekent dit meer concurrentie.

De stichting Steenwijk Vestingstad kijkt minder negatief naar het plan. Voorzitter Joost Landman vindt het plan een meerwaarde hebben zodra de winkelbezetting een aanvulling is op de huidige winkels in de binnenstad van Steenwijk, legt hij uit op retailnews.nl. Toch ziet hij dat niet in dit plan. Hij geeft aan dat de winkels die er nu bij zouden komen al in de binnenstad van Steenwijk zitten en daar ook thuishoren.