TOP

Hans Ubbink showt rock-chic met snor

Afgelopen maandag toonde Hans Ubbink in Paradiso in Amsterdam zijn nieuwe wintercollectie voor 2009/2010. Een opvallende rol was weggelegd voor de snor.

We signaleerden het al eerder in Textilia: de snor is bezig aan een come-back. Zagen we het op de buitenlandse catwalks, in Nederland is het nu Hans Ubbink die er afgelopen maandag tijdens zijn show hevig mee flirtte. Met winterse beelden op de achtergrond was het eerste deel van de show gereserveerd voor de vrouwencollectie. In tint oplopend zagen we koele grijzen, gecombineerd met zilver en andere glanstinten, oplopend via antraciet tot donker zwart voor een rock-chic look. Blouses hebben een roezelrand of een strik, de broeken zijn strak en accentueren de heupen met brede riemen. Blouse van Hans Ubbink

In de collectie voor de mannen komt er bij het grijs-antraciet-zwart een heel klein beetje kleur bij kijken, in de vorm van een enkel paars shirt. Dankzij de smalle streepsnorretjes kregen sommige outfits een bijna gaucho-achtige uitstraling.

Opvallend bij alle kledingstukken was de veelheid aan details. Een extra coupenaadje in de mouw, een grote nestelring op een onverwachte plek, een manchet met een schuine kant, maar nergens overdadig of opvallend aanwezig.De snor is terug!