TOP

Hans Ubbink showt drie collecties in Paradiso

Voor de tweede keer presenteerde Hans Ubbink drie collectie voor het nieuwe seizoen. Afgelopen maandag liet hij in een tot de nok toe gevuld Paradiso zien wat hij voor zomer 2010 voor mannen en vrouwen in petto heeft.

Opvallend in de show van Hans zijn de enorme volumes bij de wijde, kaftanachtige jurken. Ook speelt hij met allerlei verrassende vormen: een blouse krijgt het uiterlijk van een billentikker en levert, gedragen onder een gilet of colbert, een apart beeld op. Het sfeerbeeld dat Hans neerzet, is koloniaal, met veel tulbands, wapperende shawls, gedekte kleuren en natuurlijke materialen als matgewassen zijde, luxe linnen en katoen.

Voor het eerst heeft de ontwerper zich ook op het pad van fotoprints begeven. Stoffen met daarop uitvergrote foto’s van gras, onweersluchten en zomerse hemels heeft hij verwerkt in enkele kostuums en blouses. De kleuren van deze prints komen soms wat hard aan, waardoor deze items een beetje uit de toon vallen. Gelukkig zijn de collecties lekker groot, het merendeel is dan ook zoals we van hans gewend zijn: sophisticated, met prachtige details en heel mooi van lijn. De topper van de show? Voor mij was dat de witte trui met ultra-diepe V-hals en sluike rok. laat de zomer van 2010 nu maar vast beginnen!