TOP

Hamberg Mode wordt Hofleverancier

Hamberg Mode krijgt het Koninklijk predicaat Hofleverancier. De modezaak, die dit jaar 100 jaar bestaat, krijgt op 31 augustus de oorkonde uitgereikt.

Met een bos bloemen en een fles wijn stapte de burgemeester van Leerdam vorige week zelf Hamberg Mode in Leerdam binnen om te vertellen dat de koningin het bedrijf het Koninklijk predicaat Hofleverancier verleent. Op 31 augustus wordt de oorkonde officieel uitgereikt in het filiaal in Leerdam door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

Derde generatie

Hamberg Mode heeft zijn oorsprong in 1911, toen August Grosse Hamberg een modezaak(je) begon in Leerdam. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en zijn er drie winkels van Hamberg Mode en zeven van Zijzoen (een young fashion formule).

100 jaar

De titel ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ wordt alleen toegekend aan bedrijven die minstens 100 jaar bestaan en wordt bijna altijd ter gelegenheid van een jubileum of een bijzondere gebeurtenis verleend. In Nederland mogen zo’n 350 bedrijven zich hofleverancier noemen. Andere hofleveranciers uit de mode zijn onder andere De Mof in Amsterdam, Blijdesteijn Mode in Tiel, Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag, Deutz in Zeist, Hout-Brox in Schijndel, Lutz Fashion in Vinkeveen en Romeyn Mode in Barneveld.