TOP

Hallhuber failliet, Octobre Éditions opent in Amsterdam en Iris Ruisch wordt directeur State of Fashion

De Duitse modeketen Hallhuber heeft een insolventieprocedure onder zelfbestuur aangevraagd. Verder: het Franse mannenmodemerk Octobre Éditions opent een pop-upstore in Amsterdam, Iris Ruisch wordt directeur van modeplatform State of Fashion en ook Gabor stelt twee nieuwe topmannen aan. Dit is het nieuwsoverzicht van donderdag 1 juni.

Beeld: Hallhuber

Hallhuber start insolventieprocedure

Hallhuber heeft een insolventieprocedure onder zelfbestuur aangevraagd. Dat melden verschillende Duitse media. De modeketen, die tot 2019 onderdeel van Gerry Weber was, kampt naar eigen zeggen met ‘enorme omzetverliezen’ als gevolg van ‘meerdere crises in de textieldetailhandel’. De rechtbank in München heeft het verzoek dinsdag goedgekeurd. Het huidige management blijft de onderneming leiden, onder toezicht van bewindvoerder Christian Gerloff en in samenwerking met twee externe herstructureringsexperts.

Eerder dit jaar vroegen ook grote winkelketens als Galeria Karstadt en Peek & Cloppenburg al uitstel van betaling aan om onder zelfbestuur te kunnen herstructureren. Ook Hallhuber zet deze stap om verder te kunnen zoeken naar investeerders en de toekomst daarmee veilig te stellen. Of het gaat baten, zal blijken. Twee jaar geleden rondde de modeketen ook al een dergelijke procedure af. Hallhuber was toen in moeilijkheden geraakt als gevolg van de coronacrisis. Aan het eind van de procedure werd het bedrijf overgenomen door CEO Rouven Angermann en CFO Torsten Eisenkolb middels een management buy-out.

Octobre Éditions opent pop-up store in Amsterdam

Het Franse mannenmodemerk Octobre Éditions strijkt neer aan de Utrechtsestraat in Amsterdam met een pop-upstore. Het merk is hier van 9 tot 24 juni te vinden. Klanten kunnen er terecht voor de volledige collectie, die bestaat uit seizoenstijlen en ‘essentials’, basics als shirts, overhemden en broeken die continu worden geüpdatet en verbeterd.

Iris Ruisch wordt directeur State of Fashion

Iris Ruisch is met ingang van juni benoemd tot directeur-bestuurder van stichting State of Fashion. Ze neemt de dagelijkse leiding op zich en wordt verantwoordelijk voor het strategische, inhoudelijke en zakelijke beleid. De benoeming komt niet uit de lucht vallen. Ruisch was al bij het internationale modeplatform, dat pioniers in de industrie met elkaar wil verbinden, betrokken als head of program.

Ruisch studeerde af aan modeopleiding Artez en ontwierp voor labels als Laundry Industry en Turnover. Daarna maakte ze de overstap naar moderecruiter HTNK, waar ze zich richtte op talentontwikkeling. Ruisch was ook als creatief directeur betrokken bij Amsterdam Fashion Week en is medeoprichter van Stichting M-ODE.

Name It breidt verder uit in België

Nog een winkelopening: Name It opent een winkel in Charleroi, in winkelcentrum Ville 2. Het wordt de tiende winkel voor het Deense kinderkledingmerk in België, dat al negen vestigingen in Vlaanderen heeft. Met de opening van het nieuwe filiaal trekt merkeigenaar Bestseller met Name It nu ook naar Wallonië, schrijft Retaildetail.be. Volgens countryretailmanager Marie Martin is de uitbreiding naar de zuidelijke deelstaat een ‘logische volgende stap in het groeiplan’. “Ville 2 is een fijn familieshoppingcenter waar we ons vast en zeker thuis zullen voelen.”

Gabor stelt nieuwe topmannen aan

Gabor Shoes AG heeft per 1 juni twee nieuwe topmannen aangesteld. Peter Bradler wordt lid van de Raad van Bestuur en in die rol verantwoordelijk voor de inkoop, sourcing en productie. Hij houdt toezicht op de wereldwijde inkoop, de research- en developmentafdeling op het hoofdkantoor in het Duitse Rosenheim en de productie in de eigen fabrieken in Portugal en Slowakije. Bradler heeft ruim 35 jaar ervaring in de schoenenbranche, waarvan 25 jaar in leidinggevende functies bij bekende leveranciers. Hij maakt de overstap vanaf de Lorenz Shoe Group, het moederbedrijf van schoenenmerken Ganter, Hassia en Högl.

Tom Czizegg gaat de mannenschoenentak van Gabor leiden, die bestaat uit de merken Pius Gabor en de mannenschoenenlijn van Rollingsoft. Deze ervaren salesprofessional had eerder (management)functies bij VF Corporation, Columbia Sportswear, Adidas en Reebok. De twee vullen het gat dat vertrekkend directeur Achim Gabor achterlaat, die half mei bekend maakte het bedrijf wegens gezondheidsredenen te verlaten. “Met Peter en Tom hebben we twee door de wol geverfde professionals kunnen aantrekken, die het bedrijf verrijken met hun knowhow en een nieuwe impuls zullen geven”, zegt hij in een aankondiging over hun komst.