TOP

Gucci wint rechtszaak tegen Guess

Gucci heeft de strijd tegen Guess gewonnen. De rechtbank van New York kende Gucci een schadevergoeding van 4.66 miljoen dollar toe. Dit bedrag zou de winst die Guess maakte met gekopieerde Gucci-ontwerpen moeten evenaren.

Drie jaar geleden beschuldigde Gucci  Guess ervan dat het merk verschillende van hun designs had gekopieerd. Struikelblokken waren de typerende groen-rode band, de in elkaar gehaakte G’s, de vierkante vorm van de G en het lettertype van de merknaam.

Misleiding

De CEO van Guess , Paul Marciano,heeft de aantijgingen altijd ontkend. Hij zegt dat er niet veel andere manieren zijn om een G in je logo te verwerken. Gucci vond echter dat klanten misleid werden door de typische Gucci kenmerken in Guess etalages, wat Guess volgens de Italianen voor zo’n 221 miljoen dollar heeft doen verkopen. Een maand geleden bracht Gucci de zaak voor de rechtbank.

Schadevergoeding

Guess mag drie van de vier omstreden designs niet meer gebruiken voor hun producten. Het lettertype van de merknaam mag wel blijven. Bovendien krijgt Gucci een schadevergoeding van 4.66 miljoen dollar. Het merk 120 miljoen dollar aan schadevergoeding geëist. Rechter Shira Scheindlin erkende dat Guess enkele typische Gucci designs gebruikte voor hun producten, maar niet dat Gucci hierdoor enige schade, zowel op financieel gebied als op het gebied van hun imago, heeft opgelopen.