TOP

Gsus wholesaledivisie is failliet verklaard, het merk Gsus is verkocht

De wholesaletak van Gsus is vorige week failliet verklaard. Een doorstart is op dit moment niet mogelijk, meldt de curator. Het merk Gsus is door de Brand Retail Group verkocht.

Op dinsdag 17 april 2018 heeft de rechtbank in Amsterdam het faillissement uitgesproken over de wholesaledivisie van Gsus. In september 2017 werd al bekend dat het merk de groothandelsactiviteiten na het herfst/winterseizoen 2018-2019 zou stopzetten. In plaats daarvan gaf moederbedrijf VFH (Varova Fashion Holding) aan zich te richten op een direct-to-consumer-strategie, waarbij Gsus alleen nog via de eigen winkels en de webshop beschikbaar zou worden.

Geen ontslagen

Curator Alexander op ’t Hoog van Wieringa Advcaten laat aan Textilia weten dat de wholesale-activiteiten inderdaad al enige tijd zijn gestaakt. Dit betekent onder meer dat er geen ontslagen vallen door het faillissement. Op ’t Hoog: “Dit is al eerder afgehandeld, nadat de onderneming besloot niet door te gaan met deze tak.” 

Men At Work

De curator geeft verder aan dat de omzet van Gsus flink is teruggelopen doordat grote afnemers als de keten Men At Work stopten met de verkoop van het merk. Men At Work gaf vorig jaar aan te willen focussen op het versterken van de eigen labels en belangrijke topmerken als Nike, Tommy Jeans en Calvin Klein. 

Doorstart

Een doorstart zit er volgens de curator voorlopig niet in. Dit komt omdat het merkrecht van Gsus volgens het bestuur van het bedrijf niet in het failliete vennootschap valt. De curator laat weten vooralsnog beperkt zicht te hebben op de situatie van de overige bedrijfsactiviteiten.  

Update: het merk Gsus is verkocht

Gsus sindustries maakt zich op de achtergrond klaar voor een herlancering. Het merk is onlangs verkocht aan ‘iemand uit de branche’, zo laat voormalig ceo Jop Pollmann weten aan RetailNews. De koper van Gsus sindustries ‘zou zich pas bij de herlancering van het merk bekend willen maken’.

Gsus Sindustries

Gsus – spreek uit als ‘Jezus’ in het Engels – startte in 1993 als Gsus Sindustries. Het merk opent in Arnhem de winkel ‘Heavens Playground’ en valt al snel op door de controversiële naam en het doornenkranslogo en de uitgesproken styling. Naast de eigen winkels is Gsus internationaal verkrijgbaar bij wholesaleklanten. Varova Investments neemt in juli 2010 een meerderheidsbelang in Gsus.