TOP

Groot aan de Brink heropent winkel [interview + foto’s]

Groot aan de Brink in Laren is na twintig jaar verbouwd. Op zaterdag 3 september opende eigenaar Wilma Kwast de vernieuwde zaak met speciale gasten als Bastiaan van Schaik en de burgemeester van Laren. “Je moet klanten triggeren om naar je winkel te komen:, vertelt Kwast aan Textilia. “Ze moeten zich gewenst voelen.”

Wilma Kwast – eigenaar van grote matenmodewinkel Groot aan de Brink – heeft met haar zaak tien jaar in Amsterdam gezeten en is bijna twintig jaar geleden verhuisd naar Laren. Nu vond Kwast het echter tijd om de winkel een make over te geven. Waarom? “Ik wil moderniseren: een nieuwe, strakke look. Ik wil de leukste, de mooiste en de hipste grote matenmodewinkel van Nederland zijn en met de tijd mee gaan.” Op zaterdag 3 september werd de heropening feestelijk gevierd onder het motto ‘Great fashion for great women’.

Groot aan den Brink verbouwd10
Groot aan den Brink verbouwdGroot aan den Brink verbouwd2

Hoe was de opening?

“Het was een groot succes. Ik had veel klanten, vertegenwoordigers en vrienden uitgenodigd dus de hele winkel stond vol. Er was een gouden loper en een bubbelbus waar prosecco werd geschonken. Daarnaast deden de burgemeester van Laren en Bastiaan van Schaik ook nog een praatje. Ik wilde publiciteit en dat krijg je door bekende mensen uit te nodigen.”

Groot aan den Brink verbouwd3Groot aan den Brink verbouwd4

Welke veranderingen zijn doorgevoerd in de winkel?

“De sfeer is totaal anders geworden. Het is warmer en moderner en neigt naar de sfeer die je vaak terug ziet in een concept store. Het interieur is dan ook totaal vernieuwd. Er worden veel mooie, nieuwe winkels geopend, maar in de grote matenbranche wordt er aan interieur niet zo veel geld uitgegeven. Ik denk dat er nergens in Nederland nog zo een mooie winkel is voor vrouwen met maat 42 of meer.”

Groot aan den Brink verbouwd7

“Een goed lopende winkel draait om vernieuwen. Je moet klanten triggeren om naar je winkel te komen en ze moeten zich gewenst voelen. Ik heb nu minder merken in mijn winkel hangen, maar het leuke is dat iedereen denkt dat er juist meer hangt omdat het ruimer is neergezet.”

Groot aan den Brink verbouwd6Groot aan den Brink verbouwd5

Wat waren de reacties?

“Iedereen reageerde erg enthousiast en via social media heb ik ook veel aandacht gekregen. Nu is het hopen dat de verbouwing ook resultaat heeft. Momenteel is het in ieder geval erg druk, vooral gezien het mooie weer.”

Groot aan den Brink verbouwd8