TOP

Go Britain verdwijnt [update] *

Deze week heeft streetwearketen Go-Britain opnieuw vestigingen gesloten nadat een deel van het bedrijf failliet is verklaard. Twee overige zaken worden omgebouwd tot het nevenconcept Rib.Eye.Steak. Daarmee verdwijnt Go-Britain na ruim 25 jaar definitief uit het winkelbeeld.

Op dinsdag 26 juli is Britain Group Nederland failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Als gevolg hiervan neemt keten Go-Britain afscheid van vijf vestigingen, in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Den Bosch en Venlo. In januari sloot moederbedrijf Britain Group Nederland ook al na een faillissement de winkels in Doetinchem en Heerlen. Het plan was om de nu gesloten zaken op termijn om te bouwen tot het vorig jaar gelanceerde concept Rib.Eye.Steak. Dit gebeurt alleen nog later dit jaar met de filialen in Arnhem en Enschede. Waarmee Go-Britain compleet verdwijnt. 

Negatieve spiraal

“Helaas zijn we ingehaald door de tijd”, reageert Melle Scholten, ceo bij Go-Britain en Rib.Eye.Steak. “We hadden niet verwacht dat de negatieve spiraal zich zo snel zou ontwikkelen. De omzet van de Go-Britain-vestigingen bleef dalen, dus we hadden de tijd en de middelen niet meer om ze stuk voor stuk te verbouwen.” Volgens Scholten speelde met name de veranderende retail, de leegstand rond onze winkels, de (online) concurrentie en een gedateerde formule de keten parten.

Rib.Eye.Steak

Lichtpuntje zijn de bemoedigende resultaten van de in mei 2015 gelanceerde formule Rib.Eye.Steak. Scholten: “Het gaat boven verwachting. We verkopen in vergelijking met Go-Britain opvallend meer kleding. Door de meer onderscheidende merken en aantrekkelijke presentatie. Ook de beleving in de winkels en op de website – klanten kunnen meebepalen wat we inkopen en in de meat corners kunnen zij zich vermaken – maakt mensen duidelijk enthousiast om langs te komen bij Rib.Eye.Steak.” De twee vestigingen in Rotterdam en Tilburg krijgen de komende maanden versterking in Arnhem en Enschede.