TOP

Glamour recyclet kleding voor goede doel

Recyclen is hip en zelfs magazine Glamour doet daar aan mee, door lezeressen op te roepen hun kledingkast te 'detoxen'. De oogst wordt op 1 maart verkocht in de tijdelijke Detox Your Wardrobe Store in de Bijenkorf Amsterdam. De opbrengst is voor het goede doel.

Bij het maartnummer (nu in de winkel) van Glamour zit een roze Glamour Detox Your Wardrobe Bag waarin lezeressen hun oude kleding tussen 9 en 22 februari kunnen inleveren bij alle vestigingen van de Bijenkorf. BN’ers als Nicolette van Dam, Halina Reijn en Anna Drijver hebben toegezegd ook een bijzondere donatie te doen. Op 1 maart wordt de kleding verkocht in de Glamour Detox Your Wardrobe Store in de Bijenkorf Amsterdam. De opbrengst wordt aangeboden aan vrouwenorganisatie Mama Cash. Zij ondersteunt overal ter wereld vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven voor en van vrouwen, omdat zij gelooft dat maatschappelijke verandering begint bij vrouwen en meisjes.

Daarnaast wordt de lezeres ook met een beetje eigenbelang overgehaald, er worden namelijk een aantal geldprijzen weggeven. Zo is de hoofdprijs € 10.000 shopping money en zijn er prijzen voor de ‘best collection’ (€ 1000),  de ‘best dress’ (€ 500) en de ‘best shoes’ (€ 500).