TOP

Geen interesse voor modeketens Kennedy en Au Bon Marché

Het is niet gelukt een koper te vinden voor de modeketens Kennedy en Au Bon Marché. Daarmee is de kans op een doorstart verkeken.

De curator van Kennedy-Au Bon Marche bv, waar de winkels onder vielen laat aan Retailnews weten dat pogingen om de ketens te slijten niet zijn gelukt. “Verschillende partijen hebben informatie opgevraagd over beide ketens, maar uiteindelijk bleek er niet voldoende interesse voor een overname”, aldus Jorin Hagendoorn van Hoboken Advocaten.

Op dinsdag 26 januari verklaarde de rechtbank in Rotterdam de bv Kennedy-Au Bon Marche failliet. Dit Zuid-Hollandse modebedrijf was bekend van de modeketens Kennedy Fashion (13 vestigingen) en Au Bon Marche (6 vestigingen) en had ook nog twee vestigingen in Middelburg onder de naam BEAU. In totaal werkten er ongeveer 80 vaste werknemers voor het bedrijf, plus nog een 25-tal oproepkrachten. De winkels waren al dicht per 23 januari 2016. 

Oorzaak

Over de oorzaak zei mr. Hagendoorn ten tijde van het faillissement: “Het lijkt op een kwestie van te hoge kosten en te lage inkomsten”. In het eerste faillissementsverslag wijt de bestuurder Nicole Jonker het faillissement aan het vertrek van enkele belangrijke werknemers op de ontwerpafdeling en de malaise op de retailmarkt. Over de exacte oorzaak moet het tweede faillissementsverslag meer duidelijkheid geven.

Het bedrijf is in de jaren ’90 is opgericht door haar partner Dick Kolijn, die in 2012 is overleden. Na zijn overlijden heeft Nicole Jonker de onderneming voortgezet en is zij de directie gaan voeren.