TOP

De handgemaakte schoenen van Undandy

Bij Undandy kan je in vijf stappen je schoenen naar eigen wens vormgeven.

In 2014 ontwikkelden Gonçalo Henriques en Rafic Daud het Portugese schoenenmerk Undandy. Het assortiment van het schoenenmerk bestaat uit luxe schoenen, laarzen en sneakers die door de klant zelf ontworpen kunnen worden. De visie van Undandy is dan ook: wees uniek door compleet jezelf te zijn.

Consumenten kunnen in vijf stappen de schoenen naar hun smaak vormgeven. Vanaf 220 euro kan iedereen zijn eigen stijl laten zien. Handwerk en design staan centraal bij het schoenenmerk. Zo maakt het merk gebruik van verschillende leersoorten uit Frankrijk en Italië. De schoenen worden uiteindelijk geproduceerd in São João da Madeira. Deze Portugese stad staat bekend om zijn schoenmakers.

De zelf ontworpen schoenen worden binnen twee weken thuisbezorgd. Volgens eigenaar Gonçalo Henriques klinkt dit lastiger dan dat het is. “Schoenen bestaan uit veel losse onderdelen en kunnen makkelijk in verschillende combinaties worden geproduceerd. Het belangrijkste is dat je snelheid creëert en zorgt dat de klant zijn schoenen zo snel mogelijk thuis ontvangt. Het geheim is een strakke planning en de hulp van de beste schoenmakers van Portugal”, zegt hij in een persbericht. 

Undandy (37)Undandy (85)

Foto’s credit Undandy