TOP

Gant opent Campus Store in Maastricht

Het Amerikaanse kledingmerk Gant heeft in Maastricht zijn eerste Europese Campus Store geopend. De winkel ademt de sfeer van de Yale Campus, de geboorteplek van Gant.

De winkel is gevestigd in het historische centrum van Maastricht en heeft een oppervlakte van 140 vierkante meter. In de winkel komen verschillende elementen terug van de Yale Campus, zoals Ivy sportartikelen en de originele wimpels van Yale University. Ook andere elementen, zoals bibliotheekkasten, banken en een roeiboot roepen de sfeer op van de oude, Amerikaanse universiteit.

Collectie

In de winkel wordt zowel de mannen- als vrouwencollectie verkocht. Daarnaast zijn er ook accessoires als schoenen, zonnebrillen en horloges te koop. Ook de meer exclusieve Gant Collection en de stoere collectie, ontworpen is door de Amerikaan Michael Bastian, is in Maastricht verkrijgbaar.

Eerste in Europa

De Maastrichtse Campus Store is de eerste in Europa en de tweede wereldwijd. De eerste Campus Store werd in 2010 in New Haven, Conneticut geopend. In het najaar van 2012 wordt een derde Campus Store geopend in Washington. Nederland telt totaal acht Gant winkels, wereldwijd heeft het merk 600 winkels in 60 verschillende landen.