TOP

G-Star ontwerpt koksbuis Sergio Herman [foto’s]

G-Star heeft de werkkleding van Sergio Herman en zijn personeel ontworpen voor het nieuwe restaurant van de chef-kok.

De samenwerking tussen G-Star en Sergio Herman ontstond toen wat mensen van het jeanslabel zaten te eten in Oud Sluis, het restaurant van de chef-kok. “Ik loop bijna altijd in jeans en het leek me te gek om voor mijn nieuwe restaurant The Jane de werkkleding door G-Star te laten ontwerpen”, vertelt Herman in een telefonisch interview. “Zij zagen natuurlijk gelijk een uitdaging en zijn aan de slag gegaan.”

Het uitgangspunt voor de eerste RAW Utility-lijn is de Type C, één van G-Stars denim icons. De Type C wordt gedragen met een jasje, een shirt en een das. “Ik vind het belangrijk dat onze gasten aan het uniform van een medewerker direct kunnen zien wat zijn functie is. Een sommelier gaat natuurlijk anders gekleed dan een afwashulp, maar het moet wel één geheel blijven. Dit concept heeft G-Star heel mooi uitgewerkt.” De RAW Utility-collectie bestaat uit zes items waarmee elk lid van het The Jane-team eigen combinaties kan maken.

Om de collectie te perfectioneren draaide Herman al geruime tijd proef in RAW Utility en werden koksjas en schort voorzien van speciale zakken voor pincetten en andere culinaire tools van de chef-kok en restaurateur. “Het is een heel ambachtelijk uniform geworden, dat ontzettend lekker zit”, aldus de sterrenkok. “Het design is net zo spraakmakend als het interieur van het nieuwe restaurant, dat door Piet Boon is ontworpen.”

Het nieuwe uniform wordt in februari 2014 officieel gelanceerd tijdens de opening van The Jane in Antwerpen. In het nieuwe restaurant van Herman gaat zijn protegé Nick Bril de scepter zwaaien.

screenshot11