TOP

Fusie tussen Euretco en Intres afgerond

De fusie tussen de retailservice-organisaties Euretco uit Breda en Intres uit Hoevelaken is een feit. Dinsdag 3 juli is het fusieproces afgerond. Daarmee ontstaat de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die verder gaat onder de naam Euretco.

Bij deze nieuwe organisatie zijn ruim 2.400 zelfstandig ondernemers aangesloten die samen bijna 3.500 winkels exploiteren in de branches mode, wonen, media en sport. Samen vertegenwoordigen zij een totale consumentenomzet van circa € 3 miljard. De gefuseerde organisatie gaat verder onder de naam Euretco. De nieuwe directie zal bestaan uit: Harry Bruijniks (directievoorzitter), Kenaad B. Tewarie (cfo/cio), Peter Dirks en Steve Evers.

Hoevelaken

De activiteiten zullen worden samengebracht in Hoevelaken in het huidige hoofdkantoor van Intres, met als gevolg dat de Euretco-locaties in Breda en Houten op termijn worden gesloten. In de komende maanden zullen de diverse afdelingen fasegewijs naar Hoevelaken verhuizen.

Arbeidsplaatsen

De integratie van beide organisaties zal met de nodige zorgvuldigheid plaatsvinden, laat Euretco weten in een persbericht. Door de fusie zal volgens de organisatie een aantal arbeidsplaatsen verdwijnen. In de komende weken zullen de gesprekken met de betrokken medewerkers plaatsvinden. Er is een sociaal plan dat door beide ondernemingsraden is goedgekeurd.

Labels en formules

Euretco en Intres zijn organisaties die beide actief zijn op het gebied van gezamenlijke inkoop, betalingsverkeer, marketing en ook in belangrijke mate e-commerce-activiteiten dan met name in de detailhandelsbranches mode, wonen en sport. Daarnaast zijn beide organisaties belangrijke spelers op het gebied van private labels en franchiseformules. Bij Euretco zijn dat onder andere Runnersworld, Decorette, Topform, Nox, CC by Jab en Lampenier en bij Intres Intersport, Livera, Coach en Libris/BLZ. Ook is Euretco via haar wholesale-activiteit actief in de baby- en kinderkledingmarkt met de merken Babyface, LCKR en Blue Rebel.

Toekomst

De ontwikkelingen binnen de branches mode, wonen en sport en op het terrein van e-commerce vragen om aanpassing en uitbreiding van de dienstverlening. Schaalvergroting maakt efficiency, kwaliteitsverbetering en nieuwe investeringen voor de toekomst mogelijk om optimale retailservices te leveren. De doelstellingen van de combinatie zijn de aangesloten ondernemers nu en in de toekomst beter van dienst te zijn – en daarmee de positie van de zelfstandig retailer in Nederland beter te borgen – en de rol naar leveranciers verder te professionaliseren.

Reactie CBW-Mitex

De goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit van de fusie tussen Intres en Euretco ziet CBW-MITEX als een belangrijke stap voorwaarts.  Jan Meerman, voorzitter van de belangenbehartiger, laat in een persbericht weten: ‘De  in januari aangekondigde fusie kan nu ook operationeel doorgevoerd worden. Ik feliciteer de directie van Euretco met dit resultaat. De branche en natuurlijk de vele aangesloten ondernemers, hebben geen enkel belang bij een verplicht afwachtende houding. Dankzij het groene licht van de NMA kan nu ook operationeel doorgepakt worden. Veel leden van CBW-MITEX zijn ook aangesloten bij Euretco. Ik zie uitstekende kansen om de bestaande samenwerking met Euretco te intensiveren,” aldus Meerman.