TOP

Fred de la Bretonière en Sjaak Hullekes lanceren kledinglijn

Donderdag 13 oktober heeft Fred de la Bretonière zijn eerste kledinglijn gelanceerd. De kledingcollectie voor vrouwen is ontwikkeld in samenwerking met modeontwerper Sjaak Hullekes.

Ook werd de eerste winkel van Fred de la Bretonière Clothes geopend aan de Jacob Obrechtstraat 14 in Amsterdam. Tot de opening van de Fred de la Bretonière-webwinkel eind oktober, zal de nieuwe kledinglijn exclusief worden verkocht vanuit dit eerste Fred de la Bretonière Clothes-filiaal. 

Tijdens het veertigjarig bestaan van zijn bedrijf in 2010 presenteerde de schoenenontwerper een voorproefje van zijn kledingcollectie die is gebaseerd op de items uit zijn beginjaren. Deze collectie was de basis voor de officiële kledinglijn.

Collectie
De herfst/winter 2011-collectie van Fred de la Bretonière Clothes bestaat uit een ‘catwalk collection’ en een ‘fashion collection’. De ‘catwalk collection’ is door Fred de la Bretonière zelf ontworpen en vormt  de basis voor de rest van de kledinglijn. Ongevoerde jurkjes, rokken en tops in warme kleuren zoals taupe, bruin, camel, off-white en zwart, vervaardigd uit grote stukken leer zijn voorzien van ‘raw-edges’, opgestikte riemen en alleen de noodzakelijke (naar buiten gekeerde) naden.

Sjaak Hullekes
Deze ‘catwalk collection’ wordt aangevuld met broeken en jassen, die zijn ontworpen in samenwerking met Sjaak Hullekes. De ‘fashion collection’ bestaat uit gebreide items en(gevoerde en ongevoerde) leren kledingstukken in veel verschillende kleuren, zoals vaal rood, groen en geel.

In de toekomst zullen Sjaak Hullekes en zijn compagnon Sebastiaan Kramer samen met Fred de la Bretonière de kledingcollecties voor Fred de la Bretonière Clothes uitzetten en ontwerpen.