TOP

Frans Molenaar toont zomercollectie 2013

Frans Molenaar presenteerde afgelopen weekend zijn lente- en zomercollectie. De couturier toonde alweer zijn 95e couturecollectie.

Frans Molenaar toonde afgelopen weekend zijn lente-en zomercollectie voor 2013. Dit deed hij voor 71 vaste klanten in zijn eigen huis. De collectie wordt gekenmerkt door de kleuren zwart en wit. Daarbij maakt de couturier veel gebruik van verschillende vormen.
“Ik begon deze collectie met drie pakjes met andere kleuren, maar zag al vrij snel dat ik deze collectie echt in zwart wit moest gaan doen”, vertelt Molenaar enthousiast. Voor het gebruik van vormen in zijn collectie had de couturier geen specifieke inspiratie. “Ik had het idee gewoon in mijn hoofd.”

De collectie
De keuze van Molenaar voor zwart en wit is duidelijk te zien in de collectie. Daarnaast zijn vormen ook erg belangrijk. De kleuren zijn in veel van de items verdeeld in vlakken. De collectie bestaat voornamelijk uit pakjes en jurken. Het kleurgebruik is per outfit wisselend. Zo kan het pakje of de jurk als basis wit zijn met daarop grote vlakken zwart of omgekeerd. De vormen die zijn gebruikt zijn erg variërend. Van dikke en dunne strepen, tot stip en van grote cirkels tot een schaakbordpatroon. Deze zijn zowel horizontaal, schuin en verticaal gebruikt.

Kenmerkend van de couturier is dat veel van de pakjes een aangesloten pasvorm hebben. De taille worden met een zachte lijn benadrukt en de roklengte komt tot op de knie. De jurken binnen de collectie hebben een a-lijnvorm. Bij sommige daarvan benadrukt een ceintuur in een bijpassende kleur het aangesloten model. Verder wordt het zomerse van de collectie benadrukt door opvallende hoeden en zonnebrillen die de modellen erbij dragen.