TOP

Bestseller mannenmode: Only for Men in Doesburg

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan assistent bedrijfsleider Mike Jansen van het onlangs geopende Only for Men- filiaal in Doesburg.

Assistent bedrijfsleider bij Only For Men in het Gelderse Doesburg, Mike Jansen, vertelt opgetogen over stijgende verkoop van kostuums. “Pakken verkopen momenteel erg goed in tegenstelling tot een paar maanden geleden. Dat heeft te maken met de economische situatie: er wordt volop gesolliciteerd. Mannen willen goed voor de dag komen en kleden zich netjes in pak met stropdas in plaats van een casual outfit.”

Eigen merk
Het gemiddeld besteed bedrag voor een kostuum ligt tussen de €350 en €400. “Voor deze prijs koopt onze klant een pak inclusief hemd en das. Ons eigen label Tomasso verkoopt het beste. Dit heeft te maken met de prijs, die we laag kunnen houden doordat ze rechtstreeks van de bron komen. Stoffen nemen we direct van onze Italiaanse fabrikant af. Grijs- en blauwtinten blijven populair, net als een modisch hardblauwe kleur. De pasvorm van zowel jasje als broek moet slank zijn en een mooie gekleurde stropdas mag.”

Kleur
Shirts zijn rustig qua kleur en prints, vertelt Jansen. “Standaard witte en blauwe overhemden verkopen het beste. Verder zijn extreme hoge boorden en felle bloemen voorbij, hoewel een subtiele ruitprint aan de binnenkant van boorden nog wel kan. Onze klanten willen 100% katoenen shirts. Polystermixen zijn te warm voor de lente en zomer.”