TOP

Frans modelabel opent flagshipstore in Nederland, curator hoopt op doorstart Sneakers en FNG gaat reorganiseren

Het moederbedrijf van onder meer Steps en Miss Etam ontslaat bijna driehonderd medewerkers en sluit 47 winkels. Verder: De curator van de failliete winkelketen Sneakers hoopt op een doorstart, het Franse modelabel Jott opent een flagshipstore in Nederland en Elburgse retailers willen af van verbod op koopzondag na illegale winkelopening. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 22 juni.

Moederbedrijf Steps en Miss Etam ontslaat 300 mensen en sluit tientallen winkels

De Belgische modeketen FNG, het moederbedrijf van onder meer Steps en Miss Etam, ontslaat bijna driehonderd medewerkers in België, een kwart van het personeelsbestand. De voorgenomen reorganisatie houdt ook de sluiting in van maximaal 47 winkels. Zo gaan maximaal 30 winkels van de formules Brantano, Boutik by Brantano en Concept Fashion sluiten en alle 17 winkels van Fred & Ginger en Ginger. ‘Een herstructurering is nodig om met een sterker bedrijf de activiteiten op een duurzame manier te kunnen voortzetten’, zegt het bedrijf in een persbericht. Het beursgenoteerde bedrijf zit financieel in zwaar weer.

Curator hoopt op doorstart failliete winkelketen Sneakers

De curator van de failliete winkelketen Sneakers mikt op een doorstart. Daarbij is onder andere het streven om een deel van de circa honderd werknemers van de sportschoenenwinkels aan het werk te houden, laat hij weten aan het Reformatorisch Dagblad. Sneakers werd failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het bankroet treft de twintig winkels die in eigendom van de winkelketen zelf zijn, maar geldt niet voor de circa twintig franchisezaken. In tegenstelling tot de ‘eigen’ winkels van Sneakers zijn de franchisewinkels nog altijd geopend. De beste hoop voor een doorstart is er voor de webshop van Sneakers. Die online winkel is op aangeven van de curator weer geopend.

Winkeliers Elburg willen vervolg op illegale koopzondag: ‘Ik draaide in vier uur een weekomzet’

De winkeliers in Elburg die tijdens Pinksteren meededen aan de illegale koopzondag, hebben in vier uur tijd gouden zaken gedaan. Dat meldt De Stentor. ‘Boegbeeld’ Joop Zwart draaide in zijn kledingwinkel bijvoorbeeld even veel omzet als tijdens een hele week in de winter. Bij Kim’s Boutique was het zelfs ‘vergelijkbaar met een goede week in het voorjaar’. Zwart: “Dit smaakt naar meer.”

‘Winkelketen HEMA staat nu alweer te koop’

Warenhuis HEMA is nog maar net verwisseld van eigenaar, maar het bedrijf staat nu alweer in de etalage. Dat schrijft NRC. De schuldeisers die HEMA deze week opeisten, maken de komende weken een rondgang op de financiële markten om te kijken hoeveel het warenhuis waard is. Mocht iemand een aantrekkelijk bod neerleggen, dan wordt de keten nog deze zomer doorverkocht, vertellen ingewijden aan NRC. Het ‘rondje langs de velden’ is onderdeel van de herstructurering die nu loopt. Daarin neemt een groep schuldeisers, die eigenaar zijn van 600 miljoen euro aan verhandelbare leningen aan HEMA, het bedrijf over van miljardair Marcel Boekhoorn. De helft van die schuld schelden zij kwijt. Andere crediteuren, die nog 200 miljoen euro tegoed hebben, blijven in dat plan met niets achter.

Frans modelabel Jott opent flagshipstore in Nederland

Het van oorsprong Franse modelabel Jott gaat een flagshipstore in Nederland openen aan de Heiligeweg 1-3 te Amsterdam. Dat meldt PropertyNL. De winkel heeft een oppervlakte van in totaal circa 292 m². De winkel wordt na verbouwing en na plaatsing van de nieuwe façade deze zomer opgeleverd aan huurder. Jott is in 2010 opgericht en richt zich vooral op jassen, beachwear, polo’s, schoenen, tassen en bijbehorende accessoires voor dames, heren en kinderen.