TOP

Franck&Fischer introduceert fairtrade kinderkledingcollectie

Franck&Fischer heeft vanaf nu naast accessoires ook een kinderkledinglijn. Het is Mireille van Tiggelen, eigenaar van Iniziosales, die de nieuwe lijn van het Deense accessoiremerk in Nederland distribueert.

Mireille van Tiggelen van Iniziosales importeert Franck&Fischer sinds januari 2009. De nieuwe lijn met ondermeer rompertjes en boxpakjes is te herkennen aan de olifantjes. Het bijzondere is dat de lijn onder het label Max Havelaar geproduceerd wordt, zodat de makers profiteren van een deel van de winst. Verder is de lijn uit biologische katoen vervaardigd.   

Iniziosales is ook importeur van het fairtrademerk Fabsworld. Daarnaast is het bedrijf agent van de merken ‘Het leven is een feestje’ en Ziegfeld-Berlin.

Fairtrade en organische producten wordt steeds belangrijker, merkt Mireille aan de reacties op de collecties. “Het gaat om mooie producten die wat duurder zijn, maar goed aanslaan in Nederland. Van een recessie merk ik weinig in de kinderwinkels. Men let wel op het geld, maar als er geld uitgegeven wordt, is het aan hoogwaardigere producten. Daarom zie ik nu juist kansen voor fairtrade en biologische producten.”