TOP

Franchisegever Mazzel Kinderkleding failliet

Wout Willems, franchisegever van de keten Mazzel Kinderkleding is getroffen door een faillissement, berichtte het regionale ochtendblad De Stentor vanochtend. Willems betreurt het faillissement van zijn bedrijf.

Mazzel is een kinderkledingketen met acht franchisevestigingen, in Apeldoorn, Breda, Helmond, Klazienaveen, Panningen, Stadskanaal, Uden en Valkenswaard. De hoofdvestiging, in Veldhoven, is inmiddels gesloten. Curator mr. Robert Vriezen heeft de contracten met de franchisegevers niet opgezegd. Hij onderzoekt in hoeverre zij aan het contract gehouden zijn.  Bron: De Stentor.

Uit navraag door Textilia blijkt dat verschillende franchisenemers ‘in dit stadium niet kunnen reageren op het bericht’.

Eigenaar Wout Willems betreurt het faillissement van Mazzel Kinderkleding. Hij werd als eigenaar van Mazzel Kinderkleding failliet verklaard, terwijl dat niet nodig was volgens hem. Wout Willems besloot in 2008 te investeren om tot twintig of 25 winkels te kunnen groeien en nam een financieel adviseur en een reclamebureau in de arm. Er werden kosten gemaakt maar de groei bleef uit. “Daarmee kwam ik in de trubbels”, zegt Willems tegen dagblad De Stentor.

De financieel adviseur was de grootste schuldeiser in de faillissementsaanvraag, waarbij het ging om een bedrag van 25mille, volgens Willems. De rechter ging niet in op een voorstel tot afbetaling, en wilde volgens Willems ook niet wachten op een beoogd investeerder die eerst de jaarcijfers wilde bestuderen.

“Rechters zouden op een andere manier naar bedrijven moeten kijken. Bij Mazzel ging het om een prima bedrijf dat niet failliet had hoeven te gaan”, aldus Willems. Persrechter S.A.M. Vrendenbarg zegt in een algemene reactie dat de rechtbank bij een faillissementsaanvraag ruim gelegenheid biedt om tot een vergelijk met de schuldeisers te komen. Lukt dat echter niet, dan heeft de rechter niet de vrijheid om ‘naar bevind van zaken’ te handelen, benadrukt ze. Het is dan niet aan de rechter maar aan de verzoeker om te zeggen dat het faillissement moet worden uitgesproken. Bron: De Stentor

Mazzel Kinderkleding brengt merkloze kleding in het laagmiddensegment met afgeronde prijzen onder de dertig euro. Van ieder kledingstuk voert de winkel slechts één exemplaar. De collectie wisselt snel.