TOP

Florence krijgt eigen Fashion Week

Nog geen ticket geboekt naar de mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence? Misschien is het handig om eerder te vliegen, want van 4 tot en met 11 juni is een nieuw mode-evenement, de Polimoda Fashion Week.

De Polimoda Fashion Week is een samenwerking tussen kledingboetieks, historische panden en expositieruimtes in Florence, zoiets als de Arnhem Mode Biënale dus. De organisatie is in handen van het International Institute for Fashion Design & Marketing. Organisator Dean Linda Loppa vertelt over het nieuwe evenement: “Het is een orgineel en innovatief project, met als doel grote namen binnen de mode te koppelen aan de jonge modegeneratie.” Bezoekers van de Polimoda Fashion Week kunnen een programma met modeshows, tentoonstellingen en conferenties verwachten. “We voelen nu al een goede sfeer en enthousiasme onder modedetaillisten, musea en culturele centra.”

De Fashion Week gaat van start Palazzo Spini Feroni, waar de National Association of Italian Archives (ANAI) een conferentie houdt met als thema ‘The Archives of Fashion’. Studenten laten hier hun kleding- en accessoiresontwerpen zien. Ook zullen zij in de etalage van twintig gevestigde modenamen waaronder Emilio Pucci, Ermenegildo Zegna, Ferragamo’s Crea-tions, Hermes, Max Mara Patrizia Pepe en Versace, eigen creaties laten zien. Tot slot houden zij op 8 juni van 16.00 tot 21.00 uur een grote grote modeshow in het Saschall Theatre en is er op 11 juni een groot modefeest in het Central Park. Kijk voor het volledige programma op www.polimada.com.