TOP

Felgekleurde mannenmode op Milanese catwalk

Het doet bijna pijn aan je ogen, de knalkleuren waarmee de mannenmodeontwerpers deze week de Milaanse catwalk bestormden. Niet alleen gebruiken ze felrood, zuurstokroze en helderblauw als accentkleur maar ook gewoon voor een complete outfit.

Bottega Veneta heeft lak aan het sober gestelde economische klimaat en pimpt de collectie met felpaarse shawls, knalrode broeken gecombineerd met roze pullovers. John Richmond brengt zelfs zuurstokroze en knalrode pakken aan de man. Maar naast als het kleurgeweld is er bij Prada vooral ruimte voor soberheid. Het merk is altijd de vreemde eend in de bijt en weert deze keer heel tegendraads kleur: alle tops en bottoms zijn zwart en grijs.

Calvin Klein
Opvallend was Calvin Klein dat op het gebied van techniek en innovatie Jil Sander achterna lijkt te gaan. Waarom terugblikken naar het verleden als de toekomst juist zoveel inspiratie kan bieden, moest de ontwerper denken tijdens de totstandkoming van de collectie. Het merk brengt vreemde transparante jacks met verticale en horizontale naden, doorzichtige colbertjasjes, naadloze (afgekeken van bodyfashionontwerpers), huidkleurige shirts, overhangende schouderpartijen en rechthoekige, simpele vormen. De stoffen zijn met lichtgewicht en lichtreflecterend materialen net zo technisch als de ontwerpen.

Burberry
Uiteraard ontbreekt de beroemde Buberry trenchcoat niet op de catwalk, maar gek genoeg is deze wel ondergeschikt aan de rest van de collectie. Christopher Bailey durfde het aan om deze jas simpeler, zonder te veel taille, te maken. Hij weet Burberry letterlijk in een nieuw jasje te steken zonder daarbij de normen en waarden van het merk uit het oog te verliezen. Zo is er een breed scala aan functionele wind- en regendichte lichtgewicht jassen (knalkleuren!), iets waarmee het merk aan het begin van het Burberry imperium naam wist te maken.

Wat nog meer opvalt:
Vlinderdas
Bloemenprints
Brede revers
Versleten spijkerbroeken
Slanke broeken (lager kruis)
Double-breasted colbertjasjes (tweeknoops)
Petjes en hoeden

Lees meer over de shows van Milaan en Parijs in Textilia.