TOP

Expresso lanceert duurzame T-shirts

Expresso lanceert binnen de zomercollectie een 'Extra Fair'-lijn:T-shirts in negen modekleuren, die van begin tot eind duurzaam zijn.

“De Extra Fair-collectie van Expresso laat prachtig zien dat je via het kopen van kleding kunt bijdragen aan een betere wereld”, zegt Jochum Veerman van Stichting Max Havelaar, die de T-shirtlijn certificeerde. “Steeds meer consumenten en bedrijven zien dat ze een verschil kunnen maken door een eerlijke prijs te betalen aan de boeren in ontwikkelingslanden die aan de basis staan van de producten. Die eerlijke prijs stelt boeren in staat te investeren in hun bedrijf, hun gezin en de omgeving. Expresso is een koploper in de mode-industrie.”

Proces
De katoen is 100% biologisch en Fairtrade (Max Havelaar) gecertificeerd, wat inhoudt dat er bij de teelt geen schadelijke stoffen zijn gebruikt en de katoenboer een eerlijke prijs ontvangt. Het spinnen, breien en verven vindt plaats in fabrieken die werken volgens de Global Organic Textile Standard. Dat geeft de garantie op een milieuvriendelijke en veilige omgeving voor de werknemers.

In het naaiatelier controleert en verbetert Expresso samen met de Fair Wear Foundation de werkomstandigheden. Tenslotte wordt de volledige CO2-uitstoot van de collectie gecompenseerd en zijn uitsluitend duurzame labels en verpakkingsmaterialen gebruikt.

De collectie is te koop in alle Expresso-winkels, in 21 multi-brand stores en via de webshop.