TOP

Esprit sluit Duitse winkels, Lidl-fanwear groot succes en Saint Laurent strikt Lenny Kravitz

Esprit wil de komende maanden ongeveer 50 winkels in Duitsland sluiten. Verder: de fanwear van de Lidl blijkt zo populair, dat vrijwel alle schappen in de fysieke winkels al leeg zijn, FNG weet pas volgende week of het uitstel van betaling krijgt en Lenny Kravitz is het nieuwe uithangbord van Saint Laurent. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 2 juli.

Esprit sluit de helft van alle Duitse winkels

Esprit wil de komende maanden ongeveer 50 winkels in Duitsland sluiten. Dat is ongeveer de helft van alle winkels in het land. Dit komt bovenop de 56 Aziatische winkels die sinds de sluiting in april zijn aangekondigd. Verwacht wordt dat de maatregel ongeveer 1.200 werknemers (~ 20% van het personeelsbestand) treft; 800 winkelmedewerkers in Duitsland, 300 niet-winkelmedewerkers in Duitsland en 100 werknemers van het kantoor in Hong Kong. De rechtbank van Düsseldorf heeft groen licht gegeven voor het begin van de herstructureringsfase. Het bedrijf wil met de maatregelen de kosten drukken. De concurrentie met de grote platforms en de coronacrisis drukken zwaar op Esprit.

Lidl-fanwear vliegt winkels uit, schoenen op eBay voor 500 euro

De fanwear van de Lidl – sokken, t-shirts, slippers en sneakers – blijkt zo populair, dat vrijwel alle schappen in de fysieke winkels donderdag al zo goed als leeg zijn. Dat meldt Adformatie. Op eBay worden de schoenen al aangeboden voor 499 euro. In de winkel kost een paar slechts 12,99. In de webshop van de Duitse stunter is op het moment van schrijven nog wel wat te vinden, maar in de winkels was donderdagochtend meteen al graaien geblazen. In het filiaal in Amsterdam Oost lag om half 9 – een half uurtje na opening – nog één paar schoenen. Die lijken nu al een collector’s item, want op eBay worden ze aangeboden voor 40 tot 499 euro. ‘Limited Edition Lidl Trainers’, schrijft deze aanbieder, die er 330 euro voor vraagt.

FNG: rechtbank spreekt zich volgende week uit

Modeketen FNG weet pas volgende week of het uitstel van betaling krijgt: de rechtbank neemt een week om zich uit te spreken over de reorganisatie van de Brantano-moeder. Dat schrijft RetailDetail. Die moet ook gaan beslissen over de vraag om extern toezicht van de vakbonden en winkeleigenaar Retail Estates. De ondernemingsrechtbank van Mechelen behandelt sinds woensdag de reorganisatie-aanvraag van FNG. Centraal staat de vraag of de modegroep negentig dagen bescherming tegen schuldeisers krijgt, maar de vakbonden en ook vastgoedeigenaar Retail Estates hebben daar twee extra verzoeken aan toegevoegd: ze roepen op tot de aanstelling van externe bewindvoerders.

Politie neemt voor 350.000 euro aan nepkleding in beslag

De politie heeft donderdag 25 juni voor 350.000 euro aan nepkleding in beslag genomen in een als winkel ingerichte ruimte in de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam Noord. De actie volgde na vijf maanden van onderzoek. In de winkel trof de politie 8.200 nepartikelen aan. De verkoopwaarde wordt geschat op een totaal van 350.000 euro. In het nog lopende onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht. De gedupeerde kledingmerkhouders doen aangifte. Het onderzoek startte via informatie in de politie-eenheid Den Haag. De verdachten hadden in Den Haag een grote afzetmarkt, maar bezorgden hun waren door heel Nederland heen. Via het onderzoek kreeg de politie de winkel in Rotterdam in het vizier. Handel in nepkleding is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Naast het feit dat deze handelaars kopers bedriegen én de merkeigenaren duperen, dragen ze geen belastingen af en steken de volledige winst in eigen zak.

Lenny Kravitz is nieuw gezicht Saint Laurent

Muzikant Lenny Kravitz is het nieuwe gezicht van het modelabel Saint Laurent. De campagnebeelden van de collectie voor de herfst- en wintercollectie 2020 zijn onthuld. Vorig jaar pakte Saint Laurent uit met Keanu Reeves. Uit de nieuwe Saint Laurent-campagne met Lenny Kravitz is op te maken dat de panterprint nu echt gaat doorbreken in de mannemode, schrijft Manner. Daarnaast is een andere trend duidelijk zichtbaar in de nieuwe collectie: de jazzmuzikant-stijl.