TOP

Esprit opent flagship store in New York

Esprit heeft op 25 maart een winkel geopend op het Herald Square aan 34th Street in New York. Het is de grootste vestiging van het merk in de VS en Canada.

De New Yorkse winkel biedt ruim 1600 m2 aan verkoopruimte en is daarmee de op een na grootste Esprit-winkel ter wereld. Het ontwerp van de winkel, waarin meerdere designelementen van Esprit-locaties van over de hele wereld samenkomen, is afgestemd op de New Yorkse setting.

Amerikaanse invloeden
De nieuwe winkel heeft een heel eigen atmosfeer, met donkerdere accenten, zachte houttinten en in het midden van de winkel een indrukwekkende trap uit staal en glas die de drie verdiepingen met elkaar verbindt. De nieuwe vestiging verkoopt de Casual collectie voor heren en dames, evenals de lijnen Collection, EDC, de jeanslijn De.corp en accessoires.

Dit is de vijfde vestiging van Esprit aan de 34th Street in New York. De andere vestigingen staan in Rockefeller Center, Flatiron, SoHo en Columbus Circle. John Gunn, directeur van Esprit Amerika in het persbericht: “We laten zien hoe het merk door de jaren heen volwassen is geworden en qua design steeds meer Amerikaanse invloed heeft ondergaan.”

‘Love it and leave it’
De klanten kwamen tijdens de opening op 25 maart ook voor de actie ‘Love it and leave it’. De eerste vijftig mensen die in de rij stonden met uitnodiging, kregen een armbandje. Als ze iets moois zagen in de winkel en daarvoor een eigen kledingstuk wel wilden afstaan aan het Leger des Heils, konden ze hun favoriet voor niets meenemen naar huis. Klanten die hun eigen kleding niet konden missen, maar wel een kledingstuk in de winkel pasten, ontvingen een Cash Card ter waarde van 20 dollar.

De Esprit Groep beheert wereldwijd meer dan 830 eigen winkels en distribueert internationaal via ongeveer 12.900 verkooppunten voor de wholesale, en beschikt daarmee over ongeveer 1.100.000 m2 winkelruimte in meer dan 40 landen.

(Klik op de foto’s voor grotere afbeelding)