TOP

Eerste fysieke winkel voor Mr Marvis: ‘Zeker niet de laatste in Europa’

Het Nederlandse broekenlabel Mr Marvis heeft zijn eerste winkel geopend in Amsterdam. Het is de eerste stap naar fysieke retail, zeker niet de laatste in Europa. “We zullen niet zo snel nog een winkel hier openen, eerder in München, Parijs of Londen”, zegt mede-oprichter David Sipkens.

De eerste winkel van Mr Marvis, gevestigd , aan de Oude Looiersstraat, stond op het punt feestelijk te openen in maart toen Covid-19 roet in het eten gooide. Door de coronamaatregelen werd het onder meer onmogelijk om groepen te ontvangen, dus werd het feest afgeblazen. “Dat was zuur”, zegt mede-oprichter David Sipkens, “maar half april zijn we toch stilletjes open gegaan. Met succes. De winkel loopt goed en naast de Amsterdammers uit de buurt komen ook klanten uit rest van het land hier naartoe.”

Veel licht

Het team van Mr Marvis heeft de vorige locatie aan de Herengracht verruild voor deze stek, omdat de eigenaren winkel en kantoor wilden combineren. Winkel is 50 vierkante meter groot, de kantoorruimte is 160 vierkante meter. De winkelinrichting is ontworpen door Standard Studio en sluit aan bij de merkfilosofie van Mr Marvis. Sipkens: “We willen met de fysieke winkel de klantbeleving goed neerzetten. Het is een pand met enorm veel licht, een heel open structuur. In combinatie met de kleurige collectie is het een soort snoepwinkel geworden waar mannen alle modellen, stoffen en kleuren kunnen ervaren. En voor ons is het een manier om naast online, ook fysiek contact te hebben met onze community.”

Focus

De winkel dient puur ter ondersteuning aan het concept, de focus blijft online, zegt Sipkens. “Op deze manier willen we testen of het werkt. Vooralsnog zijn we heel positief, komend najaar gaan we zien hoe dat met de lange broeken verloopt.” Het is niet de bedoeling om het winkelnetwerk uit te breiden in Nederland, zegt Sipkens, daarvoor kijkt het merk eerder over de grens. “We zullen niet zo snel nog een winkel openen in Nederland, maar wel in grote buitenlandse steden zoals München Parijs of Londen.”

Meer dan 50 kleuren

Mr Marvis werd in 2016 opgericht door Sipkens, Aafke Tuin en Steven Vrendenbarg. Aanvankelijk produceerde het label uitsluitend shorts in meer dan 50 kleuren en verschillende stoffen. Sinds maart heeft Mr Marvis ook chino’s in het assortiment en zijn er shorts voor jongens van 2 tot 14 jaar, Jr Marvis. Het merk is online actief in eigen land en inmiddels ook actief in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Er werken 21 mensen.