TOP

Een overzicht van highlights tijdens de Pitti Uomo 89

Over een week gaat weer de Pitti Uomo in Florence van start. Wat kun je er verwachten? Textilia zet enkele highlights op een rij, zodat je het uiterste uit de beurs kunt halen.

Op de 89ste editie van de mannenmodebeurs Pitti Uomo staat dit jaar een recordaantal van 1205 merken. Omdat het nogal eens een onoverzichtelijke beurs met veel side-events kan zijn, zet Textilia een aantal niet te missen activiteiten op een rij:

– Norwegian Rain x Grenson 

Het merk Norwegian Rain – bekend om hun waterproof jassen – en schoenenmerk Grenson presenteren een volledig waterdichte veterschoen voor mannen. Dans en muziek beloven een belangrijke rol te spelen tijdens de presentie van deze samenwerking.

Datum & tijd: 12 januari 15.00 – locatie: Central Pavillion Square – toegang: vrij 

– Colmar Originals

Het Italiaanse jassenlabel Colmar Originals heeft samengewerkt met ontwerper Christian Pellizzari en ontwerpersduo Comeforbreakfast aan een capsulecollectie. Het resultaat wordt getoond in de presentatie The Future Generation, in samenwerking met Vogue Talents, met als centrale thema’s ‘de toekomst’, ‘de digitale wereld’ en ‘technologie’. 

Datum & tijd: 12 januari 18.30 – locatie: Teatro dell’Opera – toegang: op uitnodiging

Superdry x Idris Elba

Op de Pitti zal de langverwachte collectie van de acteur Idris Elba voor het Britse merk Superdry gepresenteerd worden. In de 250 stuks tellende samenwerkingscollectie ligt de focus vooral op buitenkleding, variërend van leren bikerjassen tot trenchcoats en bomberjacks. 

 

Datum & tijd: 13 januari 16.30 – 19.00, locatie: Archivi 3

 

– International Woolmark Prize

 

Of de Nederlandse modeontwerper Jonathan Christopher de internationale mannenmode-finale van The International Woolmark Prize wint, wordt bekend tijdens de modeshow van deze belangrijke prijs op 13 januari. Voor wie geen uitnodiging heeft voor deze show en de collecties toch wil zien: deze zijn een dag later te bezichtigen in de showroom. 

Datum & tijd: 14 januari 13.00-18.00, locatie:  Costruzioni Lorenesi, verdieping 1, zaal 13