TOP

Duurzame mode op de catwalk tijdens Mode Biënnale

In de Eusebiuskerk in Arnhem is afgelopen zondag tijdens de Awearness Fair Fashion Show het thema duurzame mode op de kaart gezet. Tijdens een flitsende show toonden verschillende merken hun prêt-à-porter-, couture- en designkleding gemaakt met respect voor mens en milieu.

De mooiste collecties op de catwalk waren van Alchemist en Rianne de Witte. Prachtige vloeiende silhouetten, fijne, soepele stoffen en dat alles in de kleuren voor zomer 2010: pastels, vergrijsde tinten en neutralen. Hip en trendy waren Mud Jeans en Dweezilsfriend, met jeans in mooie wassingen en shirts in frisse kleuren met zeefdrukprints op basis van water (en dus beter voor het milieu). Andere namen op het plankier: Studio Jux, Marlon Borgschot die zijn eigen salon in de PC Hooftstraat heeft, Hiernamaals met customized vintage, Van Markoviec en Merunisha Moonilal.

Opvallend afwezig was de mannenmode. Blijkbaar moet op dit vlak nog een inhaalslag gemaakt worden. Wat dat betreft, kunnen mannenmodedesigners een voorbeeld nemen aan de vrouwenmodelabels die prachtige collecties weten neer te zetten met oog voor mens en milieu.

 

Na afloop van de show opende burgemeester Pauline Krikke de Awearness Fair Guerrilla Store, die tot en met 5 juli geopend is en waar hippe, eerlijke mode verkocht wordt. Op de laatste dag is er ook een kledingruilbeurs waar je je mooiste miskopen en te klein of te groot geworden items kunt ruilen.

 

Initiatiefnemers Wilma Mulder en Jeannette Ooink laten weten dat het volgende Awearness-event op 9 september plaatsvindt in het Provinciehuis in Arnhem met als thema duurzame bedrijfskleding.