TOP

Wearable Techonology: een expositie over technologie en mode

Tijdens het Amsterdamse elektrofestival 5 Days Off worden, door middel van de tentoonstelling Wearable Technology, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en mode gepresenteerd.

Volgens de expositie gaat kleding een steeds belangrijkere rol spelen in ons sociale leven en de interactie met anderen. Dat wordt bereikt door het invoegen van elektronica in textiel. Zo presenteerde Philips eerder al kleding die emoties stimuleert.

Tijdens de expositie laat Jacket Antics twee kledingstukken zien die op een speciaal LED-gedeelte teksten over de rug hebben lopen. Als twee mensen het shirt aanhebben en zij pakken elkaars hand vast ontstaat er een tekst die van de ene rug overloopt naar de andere. Ook is er op Wearable Technology een Vanity Ring, geïnspireerd op Google, te zien. De ring laat zien hoeveel hits je hebt op Google.

Van 15 juli tot en met 19 juli presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst de tentoonstelling en vinden er gesprekken met kunstenaars en ontwerpers plaats.