TOP

Doorstart voor Supertrash, met 2 winkels en zonder Olcay Gulsen

RTL Nieuws meldt dat Supertrash een doorstart maakt. Zonder Olcay Gulsen, maar met een herstructureringsspecialist van 29 aan het roer. Twee van de winkels gaan zeker door, voor drie winkels in de toekomst nog onzeker.

Een woordvoerder van de curator laat weten dat een groep investeerders een doorstart mogelijk maakt voor ‘een zo groot mogelijk deel’ van Supertrash. Olcay Gulsen maakt geen onderdeel uit van de voortzetting van het bedrijf.

Investeerders

Wie de groep investeerders is achter de doorstart, is niet bekend. Wel dat de nieuwe vennootschap ST.art bv, die voor de doorstart is opgericht, zal worden geleid door Tim Everts, een ‘herstructureringsspecialist’. Op zijn profiel op LinkedIn staat dat de 29-jarige Everts bij Deloitte en KMG heeft gewerkt en nu interim finance professional is.

De anonieme groep investeerders neemt volgens RTL Nieuws de voorraden, inventaris, het merkrecht en de winkels in Breda en Roermond over. Of de overige winkels in onder meer in Laren, Utrecht en Arnhem ook kunnen worden overgenomen wordt nog onderzocht.

Werknemers

Het is nog niet duidelijk hoeveel werknemers hun baan kunnen behouden. Volgens de woordvoerder van de curator krijgt het personeel van de vestigingen in Breda en Roermond een ‘nieuw aanbod, aldus RTL Nieuws.

Volgens de woordvoerder was er veel belangstelling voor SuperTrash of delen ervan. “Deze groep bood volgens de curator uiteindelijk de beste kansen op een voortzetting.”, zegt de woordvoerder tegen Retailnews.

Wat er met de franchisewinkels gaat gebeuren is nog onduidelijk. Deze vielen namelijk buiten het faillissement.

Faillissement

In maart werd Supertrash failliet verklaard. De financiële problemen waren te groot geworden, ondanks een miljoeneninvestering in 2017. In februari trok Gulsen zich al terug als ceo van het bedrijf, maar bleef verbonden aan het merk als creatief verantwoordelijke en als minderheidsaandeelhouder.