TOP

Dit zijn de street- en activeweartrends gespot op de beurzen voor inkoopseizoen winter 2019-2020

Nu de Pitti Uomo, het Brand Event in het Sports Business Center in Leusden, de beurzen in Berlijn en Modefabriek achter de rug zijn, maken we de trendbalans op. Welke street- en activeweartrends mag je niet missen voor het najaar van 2019-2020?

Als we het beursbeeld mogen geloven draait street- en activewear in het najaar 2019-2020 vooral om kleur. Daarnaast domineren typisch winterse stoffen – corduroy, fleece, borg, fake fur en grove knits – de trends. En natuurlijk ontbreekt ook dit seizoen de nostalgie niet. We zien volop nineties invloeden. We zetten 7 trends op een rij:

 

# kleurblokken

Kleur was overal, maar kleurblokken ook. Met name in primaire tinten en af en toe in pasteltonen of in een meer gedekte outdoorsfeer. We zagen colourblocking op denim (jasjes en workerbroeken), op sportsjacks en trackpants, op sneakers en op accessoires als caps en tassen.

WesCEllesseElement

WeSC, Ellesse, Element (Seek, Jan Kapitän)

# corduroy

Een van de belangrijkste stoffen voor komend seizoen is corduroy. We zagen dit zachte en warme materiaal in fijn of grovere variant verwerkt tot broeken, jacks en (over)hemden. Daarnaast zagen we ribdetails, in combinatie met bijvoorbeeld denim of fleece, en sweaters en hoodies van een zachte jersey met een corduroylook. 

Kings of IndigoDrDenimHomeboy

Kings of Indigo, Dr. Denim, Homeboy

# ruiten

Nog een onmisbaar element voor een nieuw najaarsassortiment zijn ruiten. We zagen ze in tal van varianten: in uitgesproken kleuren als geel en rood, met bijna punkachtige invloeden tot stoere houthakkersruiten en kleine klassieke varianten in een nieuw (doorgestikt) jasje, zoals bij Girls of Dust.

NapapijriIndicodeGirls of Dust

Napapijri, Decode, Girls of Dust

# duurzaamheid

Duurzaam geproduceerde mode blijft hoog op de agenda van veel merken. Waar de een net beginnende stappen zet met milieuvriendelijker materiaal- of productiemogelijkheden, denkt de ander na over de volgende stappen, zoals de impact van transport of verpakkingsmaterialen. 

Seek 3PicturePicture 2

Seek (foto: Jan Kapitän), Picture, Picture

# wintersport of fashion?

Dat functionele items steeds aantrekkelijker worden, bleek tijdens een bezoek aan het halfjaarlijkse Brand Event van het Sports Business Center in Leusden. Veel modellen zijn zowel tijdens het uitoefenen van een wintersport als off-piste te dragen. Daar nodigen ze steeds meer tot uit door stofkeuzes (denimlook) en prints, zoals opvallende Pucci-achtige prints. 

Anzi BessonRoxyGoldbergh

Anzi Besson, Roxy, Goldbergh

# gevoerde schoenen

Schoenen, sneakers, laarzen en wintersandalen met een zacht en warm vachtje: veel aanbieders hadden dit in de collectie. Net als doorgestikte boots, die een outdooroutfit compleet maken. 

Teva 1Teva 3Seek 2

Teva, Teva, Seek (foto: Jan Kapitän)

# robuuste schoenen

De chunky schoenen- en sneakertrend is ook komend najaar nog actueel. We spotten voor dit seizoen veel gympen met hoge en grove zolen en robuuste werkmansschoeisel. 

IMG_5273New Rock ShoesPalladium

No Name, New Rock Shoes, Palladium