TOP

Dit is de nieuwe winkel van C&A in Amsterdam

C&A verlaat na meer dan honderd jaar de iconische locatie aan het Damrak in Amsterdam en heeft de winkel verhuisd naar de Kalverstraat. Daar presenteert de retailer op een kleiner oppervlak het nieuwe winkelconcept. Begin deze maand ging de winkel open.

Al sinds 1893 zit C&A in het centrum van Amsterdam en sinds begin vorige eeuw was de winkel gevestigd aan het Damrak. Afgelopen maand verhuisde de retailer de Amsterdamse winkel naar het midden van de Kalverstraat, waar het zijn intrek nam in het oude pand van H&M. Deze nieuwe locatie heeft een totaaloppervlakte van 1200 vierkante meter, verspreid over twee verdiepingen. Dat is een stuk kleiner dan de 4700 vierkante meter over vijf verdiepingen die de retailer zeven jaar geleden na een grote verbouwing heropende aan het Damrak.

Nieuw winkelconcept

C&A presenteert in de nieuwe winkel het nieuwste winkelconcept. Hier komt de nieuwe C&A look & feel tot leven en draait het om beleving en inspiratie. Op de gevel prijkt het vernieuwde strakke C&A-logo en het interieur heeft een industriële sfeer met een betonnen vloer, stalen rekken, houten platen en bakstenen muren. Planten zorgen voor het nodige groen.

Duurzaamheid en omnichannel

Informatieve teksten over duurzaamheid zijn een terugkerend element die de aandacht moeten vestigen op het assortiment duurzamere kleding en de inspanningen van C&A op dit vlak. Naast click & collect zijn gratis wifi en de QR-codes op de prijskaartjes die naar de webshop verwijzenonderdeel van de omnichannel-aanpak. In deze nieuwe winkel kan de klant ook afrekenen aan een selfscankassa.