TOP

Help! Hoe zorg ik ervoor dat ik er goed uit zie na het trotseren van een regenbui?

Stel, je hebt een belangrijke afspraak vanmiddag. Je hebt enorm je best gedaan op het vinden van een stijlvolle outfit en je hebt je mooi opgemaakt. Je besluit dat het een gezonde keuze is om op de fiets naar de stad te gaan. Dit lijkt een goed plan totdat je de eerste spetters op je voorhoofd voelt. Het begint te regenen. 

Dit is een scenario dat we eigenlijk allemaal wel zullen kennen. Er is niets vervelender dan doorweekt aankomen op locatie waar je vervolgens moet wachten totdat de kleding weer opgedroogd is. 

We hebben een paar handige tips voor je verzameld die je kunnen helpen om de regen op ieder moment van de dag te kunnen trotseren.

Koop extra paraplu’s 

Natuurlijk had je eigenlijk gewoon op een app kunnen kijken naar de weersvoorspelling. Toch is dit iets wat veel mensen nog vergeten. Vergeet je zelf ook altijd om het weer te checken voordat je de deur uitgaat? Wees dan voortaan goed voorbereid! Het kan in dit geval een slimme zet zijn om een opvouwbare paraplu aan te schaffen en deze in een tas te stoppen die je eigenlijk altijd bij je hebt. Heb je fietstassen? Stop dan een extra paraplu in de fietstassen.

Bereid je goed voor

Een andere handige tip is om op plekken waar je regelmatig komt een pakketje met extra kleding achter de hand te hebben. Veel mensen hebben een paar items achter de hand op kantoor of bij vrienden waar ze regelmatig veel tijd doorbrengen. Denk aan een extra broek, trui en een paar sokken. Dit is niet alleen handig nadat je in een onverwachte regenbui terecht bent gekomen, maar ook wanneer je het koud hebt of wanneer je gemorst hebt.

Schaf modieuze regenkleding aan

Een laatste tip is om te investeren in stijlvolle regenkleding die je dagelijks kunt dragen. Gelukkig is regenkleding niet meer wat het geweest is. De onflatteuze broeken en onhandige jassen hebben zich omgetoverd tot modieuze fietskleding die goed beschermd tegen de regen. De jassen van AGU kun je dagelijks dragen zonder dat iemand doorheeft dat het eigenlijk om een regenjas gaat. Vergeet dus geen paraplu mee te nemen wanneer je vertrekt en draag bij kouder weer standaard hippe regenkleding. Zo zul je nooit meer uren rond hoeven te lopen met natte kleding na een regenbui.