TOP

Dikke vrouwen mogen niet in kleding Abercrombie & Fitch

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch wil niet dat dikke vrouwen hun kleding dragen. Het bedrijf wil 'coole vrouwen' en daar horen volgens de ceo Mike Jeffries vrouwen met een maatje meer niet bij.

Ceo Mike Jeffries wil alleen maar dunne en mooie klanten, aldus Robin Lewis co-auteur van The new rules of retail aan Businessinsider.com. Voor zijn boek sprak hij met verschillende moderetailers. De kleding van het merk wordt daarom niet groter geproduceerd dan large en broeken niet boven maat 38. De enige reden volgens Businessinsider dat de mannenlijn wel tot XXL loopt, is waarschijnlijk omdat American footballspelers en worstelaars de kleding dan ook kunnen dragen.

‘Cool kids’
Jeffries wil dat de mensen die zijn kleding dragen zich kunnen spiegelen met de ‘cool kids’, die onder andere aantrekkelijk zijn en veel vrienden hebben. Volgens Businessinsider werkt Abercrombie & Fitch zichzelf met deze instelling tegen. H&M introduceerde onlangs plus-sizematen in haar badkledinglijn en American Eagle, de grootste concurrent van het merk in Amerika, heeft maten tot XXL voor mannen en vrouwen.