TOP

Deze modebedrijven hebben een nieuwe ceo

De afgelopen weken werden er opvallend veel nieuwe ceo's aangesteld bij grote modebedrijven, zoals Victoria's Secret, Versace en Hugo Boss. Een overzicht van de kersverse roergangers.

De baas bij Boss

Hugo Boss maakte op 16 mei bekend dat Mark Langer als nieuwe baas is aangesteld. Langer (1968) werkt al 13 jaar bij het Duitse modebedrijf. Ooit begon hij bij de financiële directie, werd later als cfo ook eindverantwoordelijk voor de centjes. Nu dus ook voor de rest.

Versa-ceo

Het Italiaanse modehuis Versace heeft Jonathan Akeroyd maandag 23 mei aangesteld als de nieuwe chief executive officer, ter vervanging van Gian Giacomo Ferraris. De verrassende wijziging maakt een einde aan de succesvolle ambtstermijn van Ferraris, die het bedrijf vanaf 2009 naar uitstekende resultaten leidde. Akeroyd was eerder ceo bj Alexander McQueen.

Nieuwe kopman bij Intersport

Victor V. Duran is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe ceo van Intersport International Corporation (IIC). Hij volgt Franz Julen op, die 16 jaar de baas was. De 49-jarige Duran is afkomstig van Amer Sports. Intersport is actief in 65 landen en heeft meer dan 5800 winkels.

Woman on top bij Victoria’s Secret

Jan Singer is benoemd tot de nieuwe ceo van Victoria’s Secret. Ze begint met haar functie in september. Ze vervangt Sharen Turney, die het bedrijf in februari verliet.

New king at McQueen’s

Als de ceo van Alexander McQueen naar Versace vetrekt, wie moet daar dan het gat opvullen? Dat wordt Emmanuel Gintzburger en hij is afkomstig van Yves Saint Laurent, waar hij werkte als directeur wholesale.