TOP

Destroy je Zeeman-jeans

Na 'ontwerp je eigen T-shirt' en 'maak je eigen muts' komt Zeeman dit najaar met 'destroy your jeans'. Vanaf volgende week vind je op de site technieken en instructiefilmpjes om van een goedkope (Zeeman) jeans een unieke destroyed jeans te maken.

Ooit was Zeeman een vrij gesloten bedrijf, maar de afgelopen jaren is de textielsuper erg actief marketing aan het bedrijven. Afgelopen zomer pakte Zeeman uit met de show van Frank tijdens de Amsterdam Fashion Week en in september wordt de nacht- en ondermodecollectie van ontwerper Bas Kosters gelanceerd. Eerder boekte het bedrijf ook al succes met de gratis gele boxers.

Instructiefilmpje

Destroy Your Jeans is vergelijkbaar met de eerdere campagne Maak je Eigen Mutshave. Je hebt alleen een jeans (bijvoorbeeld van Zeeman) nodig en wat huis-, tuin- en keukengereedschap. Op www.zeeman.com staan technieken, tips en trucs over het zelf verslijten en toetakelen van jeans. Denk aan het maken van gaten, scheuren, vlekken en rafels. Enkele instructiefilmpjes maken de belangrijkste technieken duidelijk. Volgens Zeeman zijn dit dezelfde technieken die ook door dure designmerken gebruikt worden en het resultaat is volgens de textielsuper dan ook gelijkwaardig, maar dan voor een spotprijsje.