TOP

Designprijs Golden Eye gaat naar mode

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is er veel te doen op modegebied. Ook de belangrijkste designprijs, de Golden Eye, is gegaan naar een modeobject.

Ontwerpster Wieki Somers is de maakster van het winnende ontwerp: de Merry-go-round coatrack. Hiermee won ze de Golden Eye tijdens de Dutch Design Awards, de prijs voor beste Nederlandse vormgeving 2009.

Merry-go-round
Het ontwerp is geïnspireerd op het principe van de oude mijnwerkerskapstok. Daarmee werd de kleding aan de kapstok naar het plafond gehesen, om ruimte te besparen. De garderobe is te zien in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Modebelofte 2009
Tijdens de expositie Modebelofte 2009 mogen getalenteerde studenten van de mode academies hun eindexamenwerk tentoonstellen. Sommige studenten die meewerken aan deze expositie, mochten hun werk al laten zijn tijdens Lichting ’09 op de Amsterdam Fashion Week.

Meer mode
Op vrijdag 23 oktober is er een vertoning van de documentaire The September Issue, met aansluitend een lezing van Elle-hoofdredacteur Cécile Narinx . Ook zijn er vier shows van het Eindhovense label MLY van Emily Hermans. Een dag later is er de Fashion Design Contest, waarbij modestudenten van verschillende opleidingen mee mogen doen.

DDW
De Dutch Design Week wordt gehouden van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven. Elk jaar in oktober vindt dit evenement hier plaats. Dutch Design Week werkt als professionele organisatie met steun vanuit de Eindhovense designgemeenschap. De gemeente Eindhoven biedt financiële ondersteuning.