TOP

Designerjurken voor een dag te huur bij Topshop

De Britse modeketen Topshop weet wel wat te doen met designerjurken die door celebrities maar één keer worden gedragen op de rode lopen. Topshop gaat de jurken voor een dag verhuren voor weinig geld.

Degenen die er op tijd bij zijn kunnen één van de feestdagen vieren in een jurk die al gedragen is door bijvoorbeeld Kate Moss, Dita von Teese, Naomi Campbell of Scarlett Johansson. Voor veertig pond per jurkje zijn ze een dag te leen.  

Nadat de jurken een dag zijn verhuurd, worden ze geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel voor oudere en hulpbehoevende mensen in Groot-Brittannië .

Designers
Behalve de sterren die een jurk ter beschikking hebben gesteld, deden ook Britse designers mee. Onder andere Richard Nicoll en Christopher Kane doneerden een jurk uit hun eigen collectie. Ook ontwerpster Emma Cook werd enthousiast van het idee. “Het is een prachtig doel, vooral zo aan het eind van het jaar”, vertelt ze. “Niet alleen helpen we mensen die het nodig hebben, maar we geven mensen die zich het normaal niet kunnen veroorloven, ook de kans onze jurken te dragen.”