TOP

Wilbert Das stapt na 20 jaar op bij Diesel

Wilbert Das, de Nederlandse ontwerper die sinds 1993 als creative director voor Diesel werkte, is met frustraties bij het Italiaanse jeansmerk weggegaan. Hij zou zich ergeren aan oprichter Renzo Rosso.

Volgens een artikel op de website van The New York Post zou Das vinden dat Rosso met alle eer strijkt, terwijl de Nederlandse ontwerper zich net zoveel inzet voor het jeansmerk. Volgens bronnen dichtbij Diesel is Das de “meest succesvolle ontwerper waar niemand van gehoord heeft”. De herfst/winter 2010/2011 collectie is de laatste die hij voor het merk ontworpen heeft.

In korte tijd stappen er meerdere personen bij Diesel op. Naast Das verlaat namelijk ook US CEO Steve Birkhold het jeansmerk. Ook hij zou genoeg hebben van de werkwijze van Rosso. En begin november werd bekend gemaakt dat Benelux Countrymanager Elbert van Hunnik en Glenn Balak, Marketing Director Diesel Benelux, hun functies hebben neergelegd.

Das stapt voorlopig uit de mode en heeft een hotel geopend in Brazilië. Hij sluit niet uit dat hij terugkeert naar de modebranche. Wie Das gaat opvolgen bij Diesel, is nog niet bekend.

 

Bekijk ook de video over het vertrek van Wilbert Das bij RTL Boulevard