TOP

Designer Outlet Roermond dicht door dreiging hoog water, TikTok opent tijdelijke winkel in Londen en nieuwe investeerder voor Orangebag

Het luxe outletdorp in Roermond moet noodgedwongen dicht vanwege de dreigende hoogwatersituatie in de stad aan de Maas. Verder heeft webshop Orangebag een nieuwe investeerder gevonden en dit weekend openen de showrooms in België gezamenlijk hun deuren voor inkoop zomer 2022. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 16 juli.

Designer Outlet Roermond blijft gesloten vanwege hoogwatersituatie

De Designer Outlet in Roermond blijft op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten tot in ieder geval maandag 19 juli, meldt De Limburger. Het winkelcentrum is gesloten via een noodverordening op last van de veiligheidsregio, vanwege de hoogwatersituatie en de grote bezoekersaantallen die de outlet elke dag trekt. De Designer Outlet in Roermond ligt pal aan de Maas. Of het winkelcentrum het risico loopt om onder water te komen staan, is nog niet duidelijk. De bewoners van de wijk Hambeek in Roermond zijn vrijdagochtend vroeg geëvacueerd.

Nieuwe investeerder Orangebag

Orangebag heeft de investeringsmaatschappij Nederlands MerkGoed (NMG) aangetrokken als nieuwe investeerder. Hiermee wil de luxe webshop de komende jaren ‘ambitieuze groeiplannen realiseren’, aldus het persbericht. Volgens Tineke Sluiter, de oprichter van Orangebag, viel de keuze op NMG vanwege hun kennis op het gebied van marketing en het bouwen van merken. De belangrijkste ambities de komende jaren zijn volgens Sluiter het vergroten van de naamsbekendheid, het uitbreiden van de collectie, internationale uitrol en het nog verder optimaliseren van de customer journey. Het zittend management blijft aan om het bedrijf ook in deze nieuwe fase te leiden. Welk bedrag NMG investeert, is niet bekend gemaakt.

Dit weekend showrooms België open voor inkopers

Op zondag 18 en maandag 19 juli gaat de eerste editie van Antwerp Fashion Week door. Moderetailers kunnen bij showrooms over heel België de zomercollecties voor 2022 van meer dan 150 merken ontdekken. Ook worden er 18 modeshows georganiseerd. Dit meldt Mode Unie, de organisator van het initiatief en de Belgische evenknie van Inretail. De lijst met deelnemende merken en showrooms staat op de website van Antwerp Fashion Week.

TikTok opent pop-up store in Londen

De social media app TikTok opent een tijdelijke winkel in shopping mall Westfield in Londen, schrijven verschillende Britse media. In het TikTok For You House kunnen fans van 22 juli tot en met 8 augustus influencers ontmoeten die bekend zijn geworden op de app. Het ontwerp van de winkel is gebaseerd op de startpagina van TikTok. Ook kunnen gebruikers van de app gratis sessies boeken om de verschillende kamers en achtergronden van de winkel te gebruiken om filmpjes te maken. Er is bijvoorbeeld een keuken, voor het delen van recepten en cook-offs, een tuin voor het opnemen van dans- en sportfilmpjes en uiteraard een kleedkamer. De pop-up zal geen producten verkopen zoals een traditionele winkel, maar bezoekers krijgen gratis merchandise. Unibail-Rodamco, de vastgoedontwikkelaar en eigenaar van Westfield Malls, wil met dit soort initiatieven meer consumenten naar de winkelcentra trekken.

TikTok Westfield Londen credit: mobilemarketingmagazine.com

Credit hoofdbeeld Designer Outlet Roermond: flickr.com/photos/digimeister