TOP

Derving door winkeldiefstal het hoogst in Nederland

Nederlandse winkels lijden het meest onder winkeldiefstal in heel West-Europa. Dit blijkt uit de Global Retail Theft Barometer, de grootste wereldwijde studie rond winkeldiefstal en derving in de retailsector.

Het verlies door winkeldieven in Nederland bedraagt met 48,5% bijna de helft van het totale verlies door derving. Het verlies door diefstal bedraagt in Nederland maar liefst €580 miljoen. Derving is het verlies dat de detailhandel lijdt als gevolg van diefstal door klanten, diefstal door personeel, verlies door interne fouten en fraude door leveranciers.

Gewilde gestolen artikelen zijn cosmetica, parfums en dure gezichtscrèmes. Ook electronica als mobieltjes, computer spelletjes, dvd’s en ipods zijn populair onder de winkeldieven. Maar door de recessie stelen mensen zelfs alcohol of vleeswaren.

De Global Retail Theft Barometer ziet een wereldwijde stijging in het verlies door derving bij winkeliers. Het globale dervingspercentage steeg in een jaar tijd van 1,35% naar 1,43%. Dit betekent een wereldwijd verlies van €84,2 miljard voor retailers.