TOP

Geen vakjuryprijzen voor mode bij de Retail Jaarprijs 2009

Zaten de voorgaande jaren nog moderetailers tussen de winnaars van de vakjuryprijzen, dit jaar sleepten Rituals Cosmetics en Linneweever Optiek de prijzen van de ING Retail Jaarprijs in de wacht.

Rituals werd verkozen tot ‘Beste Winkelketen’ en Linneweever Optiek uit Wateringen kwam als ‘Beste Zelfstandige Winkel’ uit de bus. De Keurslager is winnaar van de publieksprijs Beste Winkelketen. De Retail Jaarprijs 2009 was niet helemaal modevrij, want Van Tilburg Mode & Sport kreeg de publieksprijs ‘Beste Zelfstandige Winkel’.

Cosmeticaketen Rituals wordt door de jury geprezen omdat ze ijzersterke kwaliteit biedt voor een eerlijke prijs. Daarnaast is het personeel volgens de jury ongekend deskundig, geïnteresseerd en klantgericht. ‘De formule behoort inmiddels niet alleen meer tot de top van de Nederlandse retail, maar ook steeds meer tot die van de internationale detailhandel’, aldus het juryrapport.

Linneweever Optiek is ‘een van de meest gerenommeerde opticiens van ons land’, oordeelde de jury. Het panel spreekt vol lof over de sfeer en servicegerichtheid, het marketingbeleid en de hoge kwaliteit van de merkenmix.

De laatste twee jaar koos de vakjury modewinkels tot beste zelfstandig winkel. In 2008 was dit De KinderCompagnie uit Lithoijen en het jaar ervoor was dit Van de Belt Modewereld uit De Wijk.